Gofry na śniadanie. Kto o nich nie marzy. Najlepsze są jeszcze ciepłe ale na zimno też smakują fantastycznie. Ten lekki i chrupiący symbol lata jest bardzo prosty w wykonaniu. Jedyna przeszkoda jaką możecie napotkać to gofrownica. Nie każdy ją posiada,...
Owsianka to klasyka wśród śniadań. Poniżej nieco urozmaicona wersja owsianki, z dodatkiem nasion chia i truskawkami, które zamienić można na dowolne, ulubione owoce.
Artykuł Owsianka z chia i truskawkami pochodzi z serwisu .
Kiedy mam ochotę na słodkie śniadanie, najczęściej pada właśnie na owsiankę. Jest pyszna i sycąca. W sezonie owocowym staram się podawać owsianki ze świeżymi malinami, truskawkami, czy choćby jagodami, ale poza sezonem też z nich nie rezygnuję. Owsian...
Dziś przepis podstawowy na kruche ciasteczka. Jest on o tyle uniwersalny, że możecie dodawać ulubione składniki tj. orzechy, rodzynki, czekoladę, kakao, aromaty itd., słowem czego dusza zapragnie, oczywiście nie przeginając w żadną stronę, a wię...
Owsianka na ciepło to dla mnie śniadanie idealne. Wspaniała i pożywna, z ulubionymi dodatkami. Do owsianki z poniższego przepisu, możecie dodać co tylko chcecie. Świeże, lub suszone owoce, orzechy, czy ulubioną konfiturę Nic nie jest w stanie nas tuta...
Pieczona owsianka totalnie zawładnęła nasze śniadania. Szybko się robi, szybko się piecze i co najlepsze starcza na dwa dni :)Porcja śniadaniowa dla 6 osób (lub dla 3 osób na dwa dni)przepis podstawowy:2 szklanki płatków owsianych (nie błyskawicznych)...
PIEKŁO W GĘBIE. O gotowaniu i przyjemnościach z tego płynących.
Oto nasz podstawowy przepis na spód do tarty zawsze robimy go według tego przepisu i jeszcze nigdy nas nie zawiódł. Spód jest pyszny, lekko chrupiący i stanowi idealną podstawę do kulinarnych eksperymentów z tartą na słono. Na tak upieczony spó...
Ciasto do pizzy najlepszy, podstawowy przepis. Ciasto do pizzy to 80% sukcesu pizzy. Jeżeli ciasto wyjdzie Ci wyśmienicie nic już raczej nie możesz zepsuć. Ciasto po wykonaniu możesz niemal natychmiast wykorzystać lub zamrozić i wykorzystać wte...