Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Cook & Bake with me
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
156
Kategorie
17
Zupa krem z batatów i kalafiora z dodatkiem puree z groszku i awokado
Smaczna i sycąca zupa warzywna z dodatkiem mleka kokosowego i puree z groszku i awokado, dzięki któremu zupa nabiera ciekawego i orzeźwiającego smaku mięty i limonki.~Składniki~1 duży dojrzały batat2 szklanki różyczek kalafioru1 cebula2 ząbka czosnku2 ...
Cook & Bake with me
Pieczone bataty nadziewane warzywami podane z grillowanymi szparagami
Sezonowy przepis na pieczone lub grillowane szparagi z nadziewanym,pieczonym batatem. Smaczne jako samodzielne danie albo dodatek do ryb lubmięsa, dobre zarówno na gorąco jak i na zimno.~Grillowane szparagi~500 gr zielonych szparagów2...
Cook & Bake with me
Zupa z topinamburu z pieczonymi chipsami ziemniaczanymi
Smaczna zupa z topinamburu z dodatkiem mleka kokosowego, który nadaje jej orzechowego posmaku. Topinambur świetnie działa na florę jelitową, obniża poziom cukru we krwi, zawiera inulinę, a także mikro i makro elementy. Zupa ma wyjątkowy smak i wł...
Cook & Bake with me
Zupy/Soups
Sałatka z pieczonych warzyw
Warzywa upieczone w piekarniku lub grillowane smakują zupełnie inaczej. Podczas pieczenia wydobywa się z nich naturalna słodycz i aromat, a co najważniejsze, nie tracą witamin. Bardzo smaczna i pełna aromatów sałatka, która świetnie sprawdzi się jako d...
Cook & Bake with me
Sałatki/Salads
Tort czekoladowy przekładany musem malinowo-kokosowym
Wilgotne, mocno czekoladowe ciasto, przełożone lekkim musem malinowo-kokosowym. Pyszne, proste i szybkie w wykonaniu.~Składniki na ciasto~150 gr mąki orkiszowej drobnej lub pszennej130 ml oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego150 ml mleka roślinnego...
Cook & Bake with me
Ciasta/Cakes
Chlebek dyniowy z posypką z domowej granoli
Przepis na kolejny zdrowy i smaczny chlebek z dodatkiem lnu oraz babki plesznik, rośliny która ma właściwości podobne do siemienia lnianego. Pomaga uregulować prace jelit, reguluje poziom cukru we krwi. Po zjedzeniu chlebka zmniejsza się uczucie ...
Cook & Bake with me
Chleby/Breads
Wegańskie ciasteczka z masłem orzechowym
Smaczne, szybkie i pożywne ciasteczka wykonane z przepysznych i zdrowych składników. Nie kruszą się i świetnie nadają się w roli przekąski, którą możemy zabrać na spacer bądź do pracy.~Składniki~250 gr mąki orkiszowej drobnej225 gr masła orzechow...
Cook & Bake with me
Ciasteczka/Cookies
Zupa pomidorowa z cieciorką i jarmużem z dodatkiem harissy i miodu
Pomidorowa zupa w nieco innej odsłonie. Aromatyczna, mocno rozgrzewająca i pikantna. Dodałam wiele składników, które znakomicie podkreślają jej smak i nadają charakteru. Bardzo treściwa i sycąca, zdecydowanie polecam.~Składniki na ok. 4-6 porcji~400 gr...
Cook & Bake with me
Zupy/Soups
Friands czyli francuskie babeczki z malinami i borówkami amerykańskimi
Bezglutenowe, delikatne, lekkie i puszyste. Friands - to francuskie ciastka, często mylone z muffinkami. Przepyszne i niezwykle uzależniające.Największą zaletą jestszybkość przygotowania. Idealne na drugie śniadanie do porannej kawy.~Składn...
Cook & Bake with me
Babeczki-muffinki/Cupcakes-muffins
Granola czekoladowo-orzechowa
Domowa granola która trochę odbiega od znanego nam śniadania zdodatkiem zbóż. Przez sporą zawartość orzechów, karobu i olejukokosowego jest dość kaloryczna. Idealna na poranny posiłek, daje dużoenergii i poczucie sytości. Świetnie sma...
Cook & Bake with me
Świąteczne mini babeczki
Ciężko jest zastąpić domowe ciasto drożdżowe. Smak własnoręcznie przygotowanegociasta zawsze będzie kojarzyć mi się z dzieciństwem. Na święta wartopofatygować się i upiec coś bardziej czasochłonnego niż zazwyczaj.Nic nie zastąpi tego&...
Cook & Bake with me
Bezglutenowe ciasto kokosowo-pekanowe z borówką amerykańską
Pyszne ciasto, całkowicie bezglutenowe. Dla osób które nie lubią zbytsłodkich wypieków. Wyraźnie dominuje w nim smak kokosu. Borówkiamerykańskie świetne pasują do tego typu ciasta, gdyż dodają mu wilgotności.Zdrowe i łatwe w wykonaniu...
Cook & Bake with me
Ciasta/Cakes
Kulicz Świąteczny
Na świątecznym stole nie może obejść się bez babek. W moim domurodzinnym piekło się babki drożdżowe z dużą ilością bakalii i wiejskimijajkami, które nadawały wypiekom żółtego koloru. Długie,ręczne zagniatanie dawało niesamowity efekt ...
Cook & Bake with me
Ciasta/Cakes
Pudding chia z jagodami leśnymi i granolą
Kolejny szybki pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie z dodaniem owoców,które dają zastrzyk witamin oraz domowej granoli dzięki której będziemymieli poczucie sytości.~Składniki~2 łyżki ziaren chia200 ml wody kokosowej300-400 gr mrożonych jagód...
Cook & Bake with me
Desery/Desserts
Ciasteczka kokosowe z żurawiną
Bezglutenowe ciasteczka o mocno kokosowym smaku z dodatkiem słodko-kwaśnej żurawiny i bananowego puree, które nadaje ciastkom cudownej konsystencji. Szybko znikają ze stołu, a ich wykonanie zajmuję tylko chwilę!~Składniki~110 gr miękkiego masła10...
Cook & Bake with me
Ciasteczka/Cookies
Placuszki dyniowe z mąki kasztanowej
Dynia to zdecydowanie jedno z moich ulubionych warzyw o wielu walorach odżywczych i cudownym smaku. Tym razem użyłam jej do śniadaniowych placuszków. Fantastyczne w smaku, lekkie i puszyste, z nutą cynamonu. Smak dyni w placuszkach nie jest dominujący....
Cook & Bake with me
Naleśniki-racuszki/Pancakes-crepe
1
2
3
Następna
→