Ostatnio postanowiłam o siebie trochę zadbać. Wiecie, codzienne ćwiczenie, unikanie fast foodów i co najważniejsze unikanie słodyczy.
Z ćwiczeniem sobie jakoś radzę, z jedzeniem zdrowo też, ale odstawienie słodyczy idzie mi ciężko...
Chciałam sobie zrobić dziś babeczki, takie z malinami i bezą... Ale przypomniałam sobie, że koniec z cukrami! Brzuch Mirandy Kerr potrzebuje wyrzeczeń!
Dlatego wzięłam się w garść i zrobiłam dla siebie odżywcze, fit ciastka owsiane bez mąki i cukru.
Co potrzebujemy:- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 0,5 szklanki żurawiny
- 1 łyżkę miodu
- 3 dojrzałe banany
Co robimy:
- Banany blendujemy z miodem. Można je też podusić widelcem, ale to zajmuję troszkę czasu.
- Do masy z bananów i miodu dodajemy płatki owsiane i żurawinę. Całość mieszamy ze sobą.
- Gotową masę wykładamy na blaszkę (z papierem do pieczenia) i formujemy małe ciasteczka. Pamiętajcie, ciastka będą miały taki kształt jaki uformujemy przed pieczeniem.
- Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 20 minut.
Ciastka robi się szybko i nie trzeba się mocno przy nich natrudzić. Są świetną alternatywą dla słodyczy, nadają się na przekąskę i drugie śniadanie.
Smacznych ciasteczek Wam życzę!