Przyznam się tutaj, że jadłam w swoim życiu bardzo dużo lasagne, w różnych miejscach i regionach Włoch. Ciekawe jest to, że od północy Półwyspu Apenińskiego, aż po południe, każda była inna i każda była wyśmienita! Lasagne we Włoszech podaje się ...
Wegetariańska wersja sosu bolognese pojawiła się na blogu już 2 razy z granulatem sojowym i z cukinią. Tym razem przygotowałam sos bolognese z soczewicą. Przygtowanie tego dania nie jest skomplikowane. Dobrze się je mrozi, więc możecie od razu ...
Lasagne ze szpinakiem? Czemu nie. Co prawda jestem tradycjonalistką i zdecydowanie wolę klasyczne lasagne bolognese, to wersja ze szpinakiem i łososiem jest równie pyszna. Mam nadzieję, że ten przepis na lasagne ze szpinakiem i łososiem Wam się ...
Cześć! Pamiętacie mnie jeszcze? Wiem, że na blogu ostatnio panowała paskudna cisza i szczerze Wam powiem, że nie zapowiada się, żeby w przeciągu najbliższych 2 miesięcy coś się bardziej ruszyło. Czy mam coś na swoją obronę? Pracę magisterską. Myślałam,...
Lasagne bolognese, czy bardziej swojsko lazania po bolońsku. Szerokie płaty ciasta makaronowego i dwa sosy boloński oraz beszamelowy, to wszystko czego potrzebujemy. Dorzucamy...
Artykuł Lasagne bolognese pochodzi z serwisu Magazyn Kuch...
Jeśli chcecie zrobić prawdziwą włoską ucztę to na talerzu po za Spaghetti bolognese czy Lasagne, to powinna na nim jeszcze się znaleźć sałatka z mozzarellą. ...
Post Sałatka z mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
...
Favorite Jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej, której korzenie sięgają prawdopodobnie czasów rzymskich. Lasagne w obecnej formie przygotowywana jest od ok. XIV wieku, stając się klasykiem kuchni włoskiej. Znana jest na całym świecie i ko...
Po chwilowej przerwie wracamy do gotowania! Z tej okazji na tapet ląduje dzisiaj kolejne włoskie danie Lasagne. Smacznego! SKŁADNIKI: 200g makaronu lasagne sos boloński ( 0,5 kg mięsa mielonego, cebula, 2 ząbki czosnku, 500g krojonych pomidorów...