Jeśli masz szyneczki z imprezy i nie chcesz, żeby się zniszczyły zrób z nich obiad ;) A o to propozycja wykorzystania szynek
Składniki
60 dag dowolnej wędliny
3 kiszone ogórki
2 cebule
2 jajka
namoczona kromka chleba
Bułka tarta
2 łyżki śmietany 12%
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
Wykonania
Wszystkie wędliny i jedną cebulę pokroić w mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.
Drugą cebulę obrać i drobniutko posiekać i dodać do wędliny. Ogórka zetrzeć na dużych oczkach i w dłoniach odcisnąć nadmiar soku i dodać do miski. Dodać śmietanę ,jajka i chleb namoczony doprawić pieprzem Wymieszać.
Jeśli masa będzie mało zbita można dodać bułki tartej.Jeśli masa będzie mało słona można dosolić, w zależności od słoności szynek.Masę na kotlety wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Olej rozgrzać na patelni, w dłoniach robić kotleciki obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na patelnię. Smażyć z obu stron na złoto.
SMACZNEGO !!!