Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook!
Ahhh, fresh cinnamon, you amazing spice you. Whether its used as a subtle accent or a more assertive note, cinnamon []
The post Cinnamon Recipes: 263 Things To Do With It, Part I app...
Tarta z rybą ? Czemu, nie? Kto powiedział, że zawsze musi być z kurczakiem. Jako fanka tart dziś przygotowałam tarte wytrawną. Początkowo miała być tylko z porem i rybą mintaj. Jednak w trakcie dodałam jeszcze cukinię i pomidory.Składniki:Na spód: &nbs...
Pojawiło się ostatnio wiele lodziarni w okolicy, z lodami robionymi na miejscu. Ciekawe smaki, nowatorskie połączenia. Bardzo mi smakują lody z solonego karmelu, ale przecież solony karmel to od wielu lat mój ulubiony smak. Szczególnie w postaci makaro...
Jedną z najdelikatniejszych maślanych odmian kruchego ciasta jest pâte sablée. Świetnie sprawdzi się jako podstawa tart, czy mazurków, ale z dodatkiem jabłek i cynamonu otrzymujemy przepyszny, rozpływający się w ustach jabłecznik. Musicie sprób...
I really fancy today apple cake so decided to bake it today.Basically you can use this dough for a tart with whatever filling you fancy.200g of cold unsalted butter , chopped into small cubes450g plain flour2 tsp baking powder100g caster sugar1 tsp van...
Po głowie chodziła mi tarta jabłkowa, a to wszystko przez słoik musu jabłkowego, który od jakiegoś czasu stał w lodówce. W Holandii kupuje się sporo musu jabłkowego, jest on dużo tańszy niż w Polsce. Stosuje się go jako dodatek np. do kurczaka. Tak, Ho...
Apple cake, actually any form of apple cake is one of my favorite types of all cakes. You'll find lots of recipes, variations of the same here on Anula's: Apple pie biscuits, Traditional Polish Szarlotka, Apple custard pie, Apple tart and many mo...