Brakuje wam pomysłu na weekendowy obiad? Proponuję rozpływający się w ustach, bardzo delikatny udziec z indyka! Przygotowanie nie wymaga wiele trudu - przygotowujemy go dzień wcześniej i wstawiamy do lodówki. Prościzna !Składniki:1 duży udziec z indyka...
Świąteczny zapach domowych wędlin, wypieków roznoszący się po calutkim domu czekamy i choć zostało tylko kilka dni już nie możemy się doczekać. Aromatyczny pieczony udziec indyka jest wspaniałą propozycją świątecznej domowej wędlinki. Z dodatkie...
Jeśli chcesz schudnąć, to jedyną słuszną drogą jest zmiana nawyków żywieniowych. Możesz to zrobić stosując Dietę Venus, dołącz też do naszej społeczności Venusek, specjalnej grupy na Facebooku, gdzie nawzajem się wspieramy, wymieniamy przepisami i dzia...
Jakiś czas temu postanowiłam zmierzyć z wyzwaniem pt. udziec z indyka, który wciąż pozostawał dla mnie kulinarną terra incognita. Trafiłam na przepis, który mnie zelektryzował i postawił do pionu wszystkie kubki smakowe. Grzegorz z mniammniam.com wie, ...
Przez długi czas uważałam, że jagnięcina jest trudna w przygotowaniu. Nie byłam też przekonana do jej nieco specyficznego smaku. A jednak, kiedy trafiłam na udziec jagnięcy w dobrej cenie, postanowiłam przełamać swoje obawy i uprzedzenia. I co? I dobrz...
Pieczony udziec z sarny To duży, soczysty, kruchy kawałek dziczyzny. Idealny na duże przyjęcia. Przygotowanie nie jest trudne i pracochłonne, ważne jest jednak czas i temperatura pieczenia. Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny wypróbujcie te...
Tu w Prowansji tradycyjnie co roku na Wielkanoc przygotowuje się pieczone jagnię lub kozę. Zanim nie spróbowałam nie byłam zbytnio przekonana. Tymczasem okazuje się, że kozie mięso jest to bardzo smaczne, delikatne i soczyste. Od la zaopatrujemy się...