Składniki:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 brokuł
- 1 szklanka fasoli
- 3 pomidory
- por
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- ulubiony makaron ( u mnie kolanka )
- sól i pieprz
- estragon
- liść laurowy
- ziele angielskie
Fasolę namocz na noc.
Makaron ugotuj al dente.
Marchewkę i pietruszkę obierz o pokrój w plasterki. Pokrój pora. W garnku rozgrzej olej,dodaj marchewkę,pietruszkę i pora. Duś razem przez ok. 5 minut.
Warzywa zalej wodą,dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj fasolę i podzielony na różyczki brokuł.
Gotuj do momentu,gdy warzywa będą miękkie. Pomidory pokrój w kostkę,czosnek posiekaj i dodaj do zupy.
Gotuj jeszcze przez chwilę. Pod koniec dodaj estragon,sól i pieprz do smaku.
Zupę podawaj z makaronem.