Ostatni tydzień był dość szalony,za to w niedzielę postanowiłam,że nic nie robię..No prawie. Wstałam,nigdzie mi się nie śpieszyło, na spokojnie mogłam wypić herbatę i zjeść takie pyszne śniadanie. Polecam !
Składniki:
- 2 jabłka
- 1 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- ok. 10 kromek chleba tostowego
- 120 g serka kremowego
- 1/3 szklanki cukru
Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń nasionka. Pokrój w kostkę i przełóż do rondelka. Dodaj 1/2 łyżeczkę cynamonu oraz sok z cytryny. Postaw na średnim ogniu i smaż przez ok. 5 minut.
Cukier oraz pozostały cynamon wymieszaj w miseczce.
Z każdej kromki chleba odkrój skórkę. Następnie delikatnie rozwałkuj wałkiem. Każdą kromkę posmaruj serkiem, następnie wyłóż jabłka i zawiń w roladki.
Roladki namocz w jajku roztrzepanym z mlekiem i smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Tak przygotowane roladki obtocz w cukrze cynamonowym.