Składniki:
- 500 gram piersi z kurczaka
- 1 ananas, może być z puszki
- 2 czerwone cebule
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2 łyżki wody
- 1/4 szklanki sosu sojowego
Patyczki na szaszłyki namocz w wodzie.
Kurczaka pokrój w kostkę i przełóż do miski.
Wszystkie składniki oprócz cebuli i ananasa przełóż do niewielkiej miseczki i dokładnie wymieszaj. Dodaj do kurczaka,wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki,najlepiej na całą noc.
Ananasa i cebulę pokrój.Na patyczki nakładaj kawałki mięsa,cebulę i ananasa.
Piecz na grillu do momentu aż kurczak będzie gotowy ok 10-15 minut.