Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2-3 średni pomidory
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 szklanka wody
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka garam masala
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 2 listki laurowe
- 2 łyżeczki chili
Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę i odstaw na bok.
Na patelni rozgrzej oliwę wrzuć listki laurowe i cebulę. Wymieszaj i smaż przez chwilę. Następnie dodaj kumin, kurkumę,chili, kolendrę, wymieszaj. Dodaj pomidory i sól, smaż do momentu aż pomidory będą miękkie.
Do pomidorów dodaj osączoną z zalewy fasolę oraz wodę. Gotuj przez ok. 10-15 minut.
Na koniec dodaj garam masalę i gotuj przez następne 5 minut.