Na ogół bardzooo rzadko kiedy jem wieprzowinę. Pewnie kilka lat temu zdarzało się,to częściej,był nawet moment kiedy przez kilka miesięcy w ogóle nie jadłam tego mięsa. Ale cóż,teraz od czasu do czasu sobie pozwalam ;)
Składniki:
- 500 g schabu bez kości
- 250 g pieczarek
- czerwona papryka
- pomidory krojone z puszki
- cebula
- ząbek czosnku
- 2 ogórki kiszone
- łyżka masła
- olej do smażenia
- pieprz i sól
- mielona słodka papryka
Mięso pokrój w paseczki,dopraw solą i pieprzem. Smaż aż się zarumieni, odstaw na bok.
Pieczarki,paprykę i cebulę oczyść. Pieczarki pokrój w słupki,paprykę w paski a cebulę w piórka.
Na patelni rozpuść masło,podsmaż cebulę z ząbkiem czosnku. Dodaj mięso,pieczarki i paprykę. Duś przez ok. 10-15 minut.
Do mięsa dodaj pomidory i pokrojone w kostkę ogórki,wymieszaj. Duś kolejne 10 minut.
Na koniec dopraw do smaku solą,pieprzem i słodką papryką.
![Jesień pełna warzyw](http://zmiksowani.pl/image/miks/b0ae545b8f22326395be05a7e89b8042_v2.jpg)