Wariacje jagodowe trwają! Tym razem może i prosto,,ale za to jak smacznie.
Takie makaron w każde wakacje serwowała moja babcia,na zmianę z pierogami..pychaaa..
W ziemie taki makaron możecie przygotować z jagód ze słoiczka :)
Właśnie...chyba będę musiała się troszkę sprężyć i zrobić i słoiczki :D
Składniki:
- 400 g makaronu
- 500 ml jagód
- 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
- cukier lub miód do smaku
Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Przecedzamy. Jagody(kilka odłożyć do posypania) wraz z cukrem przekładamy do miseczki.Widelcem rozgniatamy jagody(można użyć blendera). Do jagód dodajemy jogurt i mieszamy. Tak przygotowanymi jagodami polewamy makaron i posypujemy pozostałymi jagodami.
![Z dziećmi i dla dzieci](http://zmiksowani.pl/image/miks/1bdc7544eb4903ebb99d82abc7c1dff4_v2.jpg)