Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 3 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki miodu
- sok z 1 pomarańczy
- 3 gałązki tymianku
- sól i pieprz
- 3 łyżki groszku zielonego
- 1 łyżka rodzynek
- 450 ml bulionu drobiowego
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1/2 pęczka pietruszki
- 300 g kaszy kuskus
- 3 dymki
- 1 łyżka oleju + do smażenia
Tymianek posiekaj. W miseczce połącz ze sobą sok z pomarańczy, miód i musztardę.
Kotlety delikatnie rozbij, oprósz solą,pieprzem i tymiankiem. Kotlety przełóż do marynaty na ok. 30 minut.
Kaszę zalej bulionem,dodaj 1 łyżkę oleju. Przykryj i odstaw na ok. 5 minut.
Dymki i pietruszkę posiekaj.
Pomidorki pokrój w ćwiartki,czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni podsmaż razem dymki i czosnek,następnie dodaj pomidory,groszek i rodzynki. Wymieszaj i smaż przez chwilę.
Do warzyw dodaj kaszę kuskus i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.
Kotlety usmaż z obu stron i podawaj z kaszą.