Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze, i moja rodzinka również,co mnie bardzo cieszy. Cieciorkę jem bardzo często,gorzej było z moim syniem,który za nią mm no nie przepadał,alee gulasz zjadł,talerzyk wyczyścił do czysta. Może i Wam posmakuje .
Składniki:
- 200 g ciecierzycy
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- `1-2 marchewki
- 1 pietruszka
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 200 g kiełbasy podwawelskiej
- sól i pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru
Ciecierzycę namocz na noc.
Następnego dnia zmień wodę i gotuj przez ok. 40 minut. Dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę wraz z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni, po czym dodaj przecier pomidorowy,cukier i odrobinę soli. Kiełbasę dodaj do ciecierzycy. Gotuj przez następne 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.