Składniki:
- 50 g gorzkiej czekolady
- 2 szklanki kremówki
- 3 łyżki cukru
- 1/2 laski wanilii
- 3 łyżeczki żelatyny
- banan
- kakao do posypania
Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody, odstaw aby napęczniała.
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej. Śmietankę przelej do rondelka, dodaj cukier i miąższ z wanilii. Zagotuj mieszając.
Do śmietanki dodaj czekoladę oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Wymieszaj.
Całość przecedź przez sitko do szklanek lub pucharków. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem udekoruj plasterkami banana i posyp kakao.
![Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2016](http://zmiksowani.pl/image/miks/5d79442b35c030e22e464603e3fe785c_v2.jpg)
![Wiosenne słodkości 2016](http://zmiksowani.pl/image/miks/d006b16c3b5a2f830a89ae73ab0e6e15_v2.jpg)