Dołącz do niezwykłej kuchni gdzie stare przepisy łączą się z nowymi trendami. Poznaj kuchnię regionalną z Małopolski, a także kuchnie z różnych stron świata.
Klasyczny przepis na sos śmietanowy z kurkami, który można podać z ryżem, kaszą, ziemniakami czy pieczywem. Taki sos jest świetnym dodatkiem do mięsa czy tradycyjnych kotletów. Przepis na sos kurkowy jest bardzo uniwersalny, może śmiało stanowić samodz...
Przepis na klasyczny sos kurkowy to podmażone na maśle grzyby z cebulą, zalane następnie rosołem lub jakimś wywarem np. warzywnym, zagęszczone kwaśną śmietaną, ewentualnie z dodatkiem mąki. Rosół można też zastąpić mlekiem, wtedy sos będzie jeszcze bar...
Kurki na maśle z pietruszką. Do kotletów panierowanych z karkówki często przygotowuję kurki z patelni z natką pietruszki. Sezon na kurki trwa na całego, co kilka dni przynosimy pełne kobiałki kurek. Tym razem nie była to jednak zupa z kurek, Cz...
Dziś zapraszam na przepyszny krem kurkowy, a magiczny smak zupy zagwarantuje nam serek topiony (u mnie trójkąciki serka topionego Hochland- Cheddar i Maasdamer) dodane na sam koniec gotowania zupy. Składniki: kurki (500g) 2 łyżki masła 1 duża cebula 3 ...
To już chyba ostatni przepis na przysmaki z grzybów w tym sezonie. Jeżeli coś kończyć to najlepiej robić to w
Post Sos kurkowy pojawił się poraz pierwszy w Pan i Pani Domu.
Kurki bardzo wdzięczne grzybki, pasują do zupy, sosów, mięs, pierogów i wielu innych dań. Jeśli spotkacie na swojej drodze kurki to kupujcie i zróbcie pyszny sos, idealny np. do polędwiczek wieprzowych. Maślany sos kurkowy składniki: 500 g kure...