Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Glutaminian sodu – cichy zabójca
Anka Gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
621
Kategorie
662
Glutaminian sodu – cichy zabójca
Glutaminian sodu jest dodawany do bardzo wielu produktów. Sprawia, że smak i zapach staje się bardziej wyrazisty i kuszący. Powoduję, że chcemy jeść więcej, mamy coraz silniejszy apetyt. Niesie również ze sobą bardzo groźne dla naszego zdrowia konsekwe...
Anka Gotuje
15 gru 18
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Anka Gotuje
Przepisy na zdrowe i smaczne dania
621
662
Polecane przepisy
Glutaminian sodu – cichy zabójca
Glutaminian sodu jest dodawany do bardzo wielu produktów. Sprawia, że smak i zapach staje się bardziej wyrazisty i kuszący. Powoduję, że chcemy jeść więcej, mamy coraz silniejszy apetyt. Niesie również ze sobą bardzo groźne dla naszego zdrowia konsekwe...
Anka Gotuje
Czy glutaminian sodu ci szkodzi? Fakty i mity o MSG
Żyjemy w czasach paradoksów. Możemy jeść wszystko, obawiamy się jeść cokolwiek. W konsekwencji dźwignią marketingu jest nie bogactwo składu, a jego ograniczenia. Oznaczenia NO MSG (bez glutaminianu sodu) są zachętą do posiłku w restauracji, chociaż sk...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Poradniki
,
Felietony
,
Glutaminian sodu
,
Glutaminian
,
Kwas glutaminowy
,
MSG
W końcu komu i na co szkodzi ten glutaminian sodu?
Kostki rosołowe kiedyś były pomocne w życiu. Dziś są szkodliwe w telewizji. A że to zupełna bzdura to nieważne, bo telewizyjne dietetyczki wprost muszą roztaczać wokół odbiorników smrodliwy ferment. Z kostkami rosołowymi jest trochę tak...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
W mediach
,
Zdrowa żywność
,
Dietetyk
,
Dieta
,
Glutaminian
,
Kikunae Ikeda
,
L-glutaminian
,
Umami
Domowe sposoby na obniżenie ciśnienia krwi
Jak radzić sobie z nadciśnieniem naturalnymi metodami? Nadciśnienie to cichy zabójca, który niepotrzebnie skraca życie milionom ludzi na całym świecie. Szacunki mówią, że obecnie co trzeci Polak ma ciśnienie tętnicze powyżej normy, zaś za dwadzieścia l...
Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne
Porady
,
Nadciśnienie
,
Choroby układu krążenia
,
Mniej soli
,
Obniżanie ciśnienia krwi
Czy glutaminian sodu jest szkodliwy? I co mogę zrobić, jeśli brakuje mi umami na diecie roślinnej?
Jest. I może być zabójczy.Na szczęście tylko wtedy, gdy wpadniesz na dość nierozsądny pomysł jego domózgowej aplikacji.Glutaminian sodu, MSG, czy jak kto woli E621, jest najprawdopodobniej najbardziej zdemonizowanym dodatkiem do żywności ever. Tylko cz...
Herbivore's meals
Weganizm
,
Odżywianie
Glutaminian sodu – cichy zabójca
Glutaminian sodu jest dodawany do bardzo wielu produktów. Sprawia, że smak i zapach staje się bardziej wyrazisty i kuszący. Powoduję, że chcemy jeść więcej, mamy coraz silniejszy apetyt. Niesie również ze sobą bardzo groźne dla naszego zdrowia konsekwe...
Anka Gotuje
Teoria zdrowego odżywiania się
,
E-621
,
Glutaminian sodu
Glut Aminian przed sądem
W związku z wniesionym pozwem zbiorowym przez liczną grupę Mniej Lub Bardziej Anonimowych Przeciwników, w dniu dzisiejszym odbędzie się rozprawa sądowa, którą poprowadzi sędzia Anna Maria W. Oskarżonym o dopuszczanie się niecnych czynów jest niejaki Gl...
Inspirująca codzienność
AchToTak
Glutaminian sodu
Glutamina (kwas glutaminowy) to naturalnie występujący aminokwas znajdujący się w wielu produktach spożywczych. Jego historia rozpoczyna się w 1908r, kiedy japoński uczony, prof. Kikunae Ikeda,wyizolował z wodorostu konbu kwas glutaminowy, ...
Całkiem zdrowo
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone