Składniki:
- Ryba ( ja użyłam filet z dorsza)
- mąka orkiszowa/mąka kokosowa
- cytryna
- sól, pieprz
- oliwa
Sos:
- 3-4 łyżki majonezu, najlepszy taki domowy, przepis znajduje się tutaj. Ja do tego przepisu zrobiłam majonez koperkowy. Czyli majonez + świeży koperek
- jogurt grecki ( 1-2 łyżki)
- 2-3 ząbki czosnku ( można więcej).
- sól, pieprz
- prażone pestki dyni
Działamy:
Rybę myjemy, osuszamy a następnie solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryną. Panierujemy w mące i smażymy na oliwie na złoty kolor.
Sos: Nasz majonez koperkowy łączymy z jogurtem, czosnkiem i doprawiamy do smaku.
Składamy całość: Rybę układamy na półmisku, nakładamy na każdy kawałek nasz sos i całość posypujemy prażonymi pestkami dyni. Smacznego:)