Na śniadanie miseczka ciepłych płatków jaglanych zalanych kokosowym mlekiem i gotowanych wraz z waniliową białą czekoladą. Bez względu na pogodę lubię takie śniadania. Tym bardziej, gdy zajadam je wraz z owocami lata, a w tym wypadku świeżymi, słodkimi malinami. Oczywiście, u mnie nie może zabraknąć orzechowego akcentu, więc dziś trzy rodzaje - nerkowce oraz włoskie, a do tego migdały. Całość lekko oprószona cukrem kokosowym. Czego chcieć więcej? Mi już nic nie potrzeba, na twarzy od razu maluje się uśmiech :)
kokosowo-bananowe płatki jaglane z malinami i waniliową białą czekoladą podane z bananem, malinami, nerkowcami, migdałami, orzechami włoskimi oraz cukrem kokosowym
coconut-banana millet flakes with raspberries and vanilla white chocolate served with banana, raspberries, cashews, almonds, walnuts and coconut sugar
Składniki: - 5-6 łyżek płatków jaglanych
- łyżka siemienia lnianego
- szklanka mleka kokosowego
- kilka kostek waniliowej białej czekolady (wegańska!)
- 1/2 dojrzałego banana
- garstka świeżych malin
Płatki ugotować na mleku wraz z siemieniem. Pod koniec rozpuścić w nich czekoladę i wymieszać z rozgniecionym bananem oraz malinami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Upiekłam wczoraj ciasto marchewkowe, wzięłam na działkę poczęstować rodzinę... nie pozostało po nim nawet śladu! Takie było pyszne :) Polecam przepis z książki Marty - Jadłonomia. Na Jej blogu też znajdziecie nieco inny, ale niemalże identyczny przepis ;) orkiszowe ciasto marchewkowe z ziarnami
spelt carrot cake with seeds
Zamiast zwykłej mąki użyłam orkiszowej typ 2000, zamiast cukru - ksylitol, a wierzch posypałam mieszanką ziaren.
Dziękuję za wczorajsze komentarze. Czy jestem zadowolona z wyników? To zależy. Trudno jest docenić samego siebie. Jednak jeśli chcemy osiągnąć sukces to trzeba potrafić szanować siebie, doceniać i być dumnym z osiągnięć. Najważniejsze jest dla mnie teraz to aby dostać się na wymarzone studia. Dzwonię, rozmyślam, modlę się. Wierzę, że się uda. Wiara czyni cuda.
Pięknego, słonecznego dnia! :)