Dziś zapraszam na danie ekstremalnie pyszne i szybkie w wykonaniu.
Łosoś w moim wydaniu jest dietetyczny, prosty i wyśmienity. Przepis idealny dla zabieganych oraz tych, którzy dbają o formę. Zawsze wychodzi. Łosia upiekłam bez skóry w piekarniku w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Potrawa jest tak prosta, że nie potrzebujemy do niej przypraw – łosoś broni się sam
Składniki:
- filet z łosia bez skóry,
- kropla oliwy z oliwek do wysmarowania formy,
- 10 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
- Żaroodporną formę skąpo posmarowałam oliwą i położyłam na niej łososia.
- Rybę przykryłam umytymi pomidorkami koktajlowymi i piekłam przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C (termoobieg).
Tak przygotowanego łosia serwuję z parowaną fasolą szparagową. Ryba jest niezwykle delikatna i soczysta.
Jak widać, przepis jest bardzo prosty, a danie wykwintne. Polecam je z całego serca.
Życzę smacznego!