My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Pałeczkami je się w wielu azjatyckich krajach m.in. w Chinach, Japonii, Wietnamie, Korei, Indonezji, na Filipinach, w Tajlandii i Singapurze. Przeczytaj cały artykuł
Post Imbirowy kurczak pojawi...
Tydzień przed urlopem zwykle rozpoczynam akcję oczyszczanie lodówki. Nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego zawsze staram się wykorzystać każdy produkt maksymalnie. Mając pełny kosz warzyw najlepszą opcją na ich użycie jest ugotowanie...
Kwaskowate cytrusy, słodka gruszka, imbir nadający ostrości. Bomba! (2 szklanki) 1 DUŻA MIĘKKA GRUSZKA, obrana lub nie 1 POMARAŃCZA / 3 MANDARYNKI, obrane i podzielone na cząstki SOK Z 1/2 CYTRYNY 1cm kawałek IMBIRU, obrany 1 szklanka WODY MINERALNEJ M...
Kurczak pomarańczowo-imbirowy to zdecydowanie moje ulubione wytrawne danie z pomarańczami na ciepło. (tak, mam tak dużo ulubionych dań, że muszę je kategoryzować). Nie wiem czy jest to bardziej danie chińskie, czy amerykański fast food chiński, niemnie...
Pisałam już wcześniej o Zielonym potworze pomyśle na zielone smoothies autorstwa Angeli Liddon. Tym razem chciałabym wam przedstawić jej Zielonego wojownika. Składniki: 1/2 czerwonego grejpfruta 1 szk...
Tort wykonany dla Karolinki z okazji jej 6 urodzin. Jubilatka obecnie zmaga się z wszechpanującą ospą, ale na urodzinach była jeszcze okazem zdrowia. Tort wykonany z białego biszkoptu, przełożony malinową bitą śmietaną. Całość przy...