Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Bistecca alla Fiorentina
Żarcie Bez Spinki
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
58
Kategorie
14
Bistecca alla Fiorentina
Przy okazji wakacji w Toskanii, okazało się że w miejscu gdzie odpoczywamy jest wspaniały grill, a w najbliższej miejscowości świetny sklep ze wszystkim, czego potrzeba żeby dobrze zjeść. W związku z tym niniejszym otwieram cykl Żarcie bez Spinki na uc...
Żarcie Bez Spinki
02 paź 13
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Żarcie Bez Spinki
Niestety ten blog nie ma opisu
58
14
Polecane przepisy
Florencja
Ostatnie dni naszej podróży spędziliśmy pod Florencją. Oczywiście obeszliśmy całą Florencję, odwiedziliśmy stare kąty i nie obeszło się bez paru wizyt na moim ulubionym targu - Sant'Ambrogio. We Florencji praktycznie nie ma miejsc bez turystów ale są t...
Moja Mała Kuchnia
Bella Italia
Pienza i okolice
Pienza to bez wątpienia moje ulubione miejsce w Toskanii. To małe miasteczko zostało zaprojektowane w całości w XV wieku jako idealne miasto renesansowe. A wszystko to dzięki papieżowi Piusowi II, który urodził się tutaj i postanowił stworzyć coś niezw...
Moja Mała Kuchnia
Bella Italia
Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego - recenzja
"Kuchnia toskańska" to książka Piotra Adamczewskiego, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa RM.Kim jest Piotr Adamczewski?To reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” oraz wielu książek kulinarnych, który świat poznawał z...
Di gotuje
Recenzje
,
Wydawnictwo RM
Toskania - region i kuchnia
Toskania zawsze była moim marzeniem.Miłość do tego regionu zrodziła się już gdy byłam w liceum, zaraz po tym, jak obejrzałam film Pod słońcem Toskanii. Zgłębiałam wiedzę i podróżowałam po mapie fantazjując, że kiedyś w końcu odwiedzę te mie...
Mdelicious
PODRÓŻE KULINARNE
Che cosa bolle in pentola… – grudzień 2016
Comiesięczny przegląd włoskich internetówSylwestrowe emocje za nami, nowy rok powitany, a teraz czas wrócić do szarej rzeczywistości. Chociaż ulice polskich miast nie są jeszcze totalnie zakorkowane, to jedynie poczekać do następnego poniedziałku, a ta...
Italianizzato
Wino
,
Toskania
,
Kuchnia
,
Polityka
,
Kultura
,
Lombardia
,
Le Marche
,
Partito democratico
,
Florencja
,
Saviano
,
Referendum
,
Ferrero
Czuję miętę - czyli mięta w mojej kuchni (wpis kończący akcję)
Combry jagnięce w winnej marynacie autorka: Carolina Báthory | blog: Spektrum smaku Pissalediere czyli francuska pizza autor: kryzysow...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Akcje kulinarne
Stracotto czyli toskańska wołowina zagotowana na śmierć
Cattedrale di Santa Maria del Fiore we Florencji o poranku z zachwycającymi marmurami fasady o wielu kolorach.Podobno Toskańczycy to najwięksi mięsożercy wśród Włochów. Mieszkańcy stolicy Toskanii lubią krwiste, gigantycznie wielkie steki (bistecca all...
Kuchnia nad Atlantykiem (już od 12 lat)
Podróże
,
Publikacje
,
Włochy
,
Miesa
,
Mięsa - wołowina
Bistecca alla Fiorentina
Przy okazji wakacji w Toskanii, okazało się że w miejscu gdzie odpoczywamy jest wspaniały grill, a w najbliższej miejscowości świetny sklep ze wszystkim, czego potrzeba żeby dobrze zjeść. W związku z tym niniejszym otwieram cykl Żarcie bez Spinki na uc...
Żarcie Bez Spinki
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha