Chodziła za mną od dwóch miesięcy... Od momentu, gdy spróbowałam jej nad morzem. Największą jej miłośniczką stała się jednak moja sześcioletnia córka. Wciągnęła cały talerz i zapytała: "mamo, kiedy mi taką ugotujesz?". Musiałam więc :)
Składniki:- 400 g filetów rybnych bez ości (np. dorsz)
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 średnia cebulka
 - 2 ząbki czosnku
 - 1/2 łyżeczki ostrej papryki
 - 1 łyżeczka słodkiej papryki
 - 400 g pomidorów bez skórki z puszki (najlepiej krojonych)
 - 1 łyżeczka suszonej bazylii
 - 300 ml bulionu jarzynowego
 - 1 łyżka sosu ostrygowego
 - sok z 1/2 cytryny
 - sól
 - pieprz
 
Sposób przygotowania:
Filety rybne opłucz, osusz. Pęsetą usuń ości. Rybę pokrój w 2-3 cm kostkę. 
Na dużej patelni (z pokrywą) rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulkę, a po minucie czosnek. Zeszklij i podduś na małym ogniu przez 2-3 minuty. Dodaj paprykę słodką i ostrą i smaż przez minutę. Dodaj pomidory z puszki, bazylię i bulion, sos ostrygowy i cytrynę. Zagotuj.
Do wrzącej bazy dodaj pokrojoną rybę. Duś na małym ogniu przez 8-10 minut. Podczas gotowania staraj się nie mieszać. Dopraw solą i pieprzem.