Sukces tego przepisu tkwi w niewielkiej liczbie dobrej jakości produktów. Lista jest szalona - całe dwa :) Potrawa nie wymaga żadnych przypraw. Sery pleśniowe są wystarczająco aromatyczne i skutecznie zastępują przyprawy. Danie najlepiej smakuje z ryże...
Już dawno chodził za mną panierowany, aromatyczny, ciągnący się ser w chrupiącej, złocistej skorupce, ale kiedy zabierałam się za jego przygotowanie, okazywało się, że nie ma już co panierować
Dziś będzie coś paskudnie, ohydnie wręcz cuchnącego ismacznego zarazem. Ser zgliwiały, bo onim tutaj mowa, toprzysmak, któregoreceptura przekazywana zdziada pradziada, doczekała się mojejadaptacji. Zatkajcie nosy, us...
Sery to świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Przygotowanie deski serów nie wymaga ani dużego nakładu pracy, ani nie pochłonie zbyt wiele czasu. Wybór serów w różnych przedziałach cenowych jest ogromny, więc możną ją przygotować zgodnie z zasob...
Do tego sera przymierzałam się bardzo długo i ciągle coś mi przeszkadzało. Najpierw zniechęcała mnie perspektywa otrzymania "śmierdzącego" sera ("intensywny, charakterystyczny zapach"), potem zabrakło mi bakterii czerwonej mazi, które tutaj są niezbędn...
To najprostsza przekąska jaką możemy na szybko przygotować, lecz to co najważniejsze w desce serów to sos w którym zamoczymy nasze pyszne sery. Jeżeli żurawina Wam już bokiem wyłazi to polecam Wam eksplozję smaku w postaci sosu z marakui i gruszek z le...
Pyszny, aksamitny, delikatny, jasny sos doskonały do makaronu jak i do pizzy. Składniki: 50g tartego żółtego sera 200ml śmietanki 30% 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól, pieprz Wykonanie: Do rondelka wlewam śmietanę. Dodaję ser i czo...