Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Francuski Pain au Levain w wersji orkiszowej
W poszukiwaniu SlowLife
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
270
Kategorie
50
Francuski Pain au Levain w wersji orkiszowej
Piekąc chleb, bardzo długo korzystałam tylko z zakwasu żytniego. Nawet gdy przepis mówił o zakwasie pszennym, ja uparcie trzymałam się żytniego. I tak też jest dobrze, chleby na zakwasie żytnim są doskonałe, ale warto spróbować inaczej. I w końcu zrobi...
W poszukiwaniu SlowLife
04 maj 16
Kuchnia
,
Zakwas
,
Chleb
,
Zakwas pszenny / orkiszowy
chleb
64 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
W poszukiwaniu SlowLife
Niestety ten blog nie ma opisu
270
50
Polecane przepisy
Chleb z Vermont na mące orkiszowej!
Chleb na zakwasie z dużą ilością dziur!Chleb orkiszowy według zmodyfikowanej receptury wg. J.Hamelmana- Chleba z Vermont Po przepisie na chlebPain au levaini przepisie na domowy chleb na zakwasie z suszonymi pomidorami, który ta...
SMYKWKUCHNI
Kuchnia POLSKA
,
ŚNIADANKO
,
Śniadanie
,
Chleb na zakwasie
Francuski zytni piernik swiateczny (Pain d’epices) czyli Slodki czwartek odc.118
Pachnący i napakowany bakaliami. Dla mnie pyszny. W tym roku nie piekę piernika długo dojrzewającego i ten będzie jak znalazł. Przepis pochodzi z listopadowej KUCHNI.Francuski żytni piernik świąteczny (Pain d’epices)250 ml płynnego miodu200 g cukruPół ...
Dzieje kuchennej Wiewióry
Słodkości
,
Słodki Czwartek
,
Świątecznie
,
świateczne ciasteczka
,
Ja pierniczę
,
French
Pain perdu z szynką parmeńską i mozzarellą
W poprzednim poście namawiałam Was na Pain perdu z jabłkami, gruszkami, szczyptą cynamonu i solonym karmelem. Mmmmm :-) Dzisiaj przepis na wytrawną wersję tego dania. Wiele razy pisałam, że kuchnia francuska to nie tylko te wykwintne potrawy typ...
chilitonka
Kolacje
,
Kuchnia francuska
,
Z piekarnika
Pain au levain z orzechami
Moja droga do upieczenia dobrego chleba na zakwasie była długa, kręta i usiana szeregiem niepowodzeń. Już właściwie machnęłam ręką godząc się z porażką, ale wtedy, niczym feniks z popiołu przyszła myśl, żeby zacząć kolejny, ostatni już raz. Tym ...
chilitonka
Uncategorized
,
Chleb na zakwasie
,
Chleb z orzechami
,
Pain au levain
,
Zakwas
Tartine Bread w Majowej Piekarni
Majowa chlebowa propozycja w Piekarni Amber jest pełna prostoty i zarazem skomplikowana. To tylko mąka, woda, sól i zakwas, ale sam proces przygotowania wymaga uwagi i czasu. Całą pracę chleb wynagrodzi nam wyjątkowym smakiem. Chleb jak z Tartine Baker...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Zakwas
,
Chleb
Francuski Pain au Levain w wersji orkiszowej
Piekąc chleb, bardzo długo korzystałam tylko z zakwasu żytniego. Nawet gdy przepis mówił o zakwasie pszennym, ja uparcie trzymałam się żytniego. I tak też jest dobrze, chleby na zakwasie żytnim są doskonałe, ale warto spróbować inaczej. I w końcu zrobi...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Zakwas
,
Chleb
,
Zakwas pszenny / orkiszowy
Jak smakuje Paryż w weekend
Witam się z Paryżem kiedy jeszcze miasto spowija poranna mgła, kiedy nad wciąż jeszcze uśpionym miastem zza chmur zaczęło nieśmiało wyglądać przytłumione słońce. Z przewodnikiem w dłoni, podręczna torba i czarnym trenczem pod pachą próbuje ustalić gdzi...
SŁODKI KOMPROMIS
Kuchnia francuska
Chleb pszenny z płatkami żytnimi
Ten chleb to moja wariacja na temat „pain au levain”: lekko zmodyfikowałam znany przepis na klasyczny chleb francuski (przygotowywany na sztywnym zakwasie), dodając do ciasta właściwego garść płatków żytnich. Wydaje mi się, że dzięki temu chleb ma ciek...
Apparecchiamo?
Chleby
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone