Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Po krakowsku
The other side of cooking
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
63
Kategorie
105
Po krakowsku
Sobota w Krakowie Tutaj nie ma się co rozpisywać.. po prostu wzięłam aparat i wybrałam się na przed południowy spacer
The other side of cooking
11 sty 16
Bez kategorii
Bez kategorii
41 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
The other side of cooking
Kwintesencją piękności jest gotowanie z miłości
63
105
Polecane przepisy
STEK Z KALAFIORA NR 2
Stek z kalafiora podany z gotowanymi na parze brokułami i tahini oraz sałatką tabbouleh z quinoastek z kalafiora według receptury:linkquinoazielony ogórekpomidoryduża porcja zielonej natki pietruszkiliście miętypapryka czerwonasok z cytrynysól i ...
Zjadłam Niebo
Bez pszenicy
,
Bezglutenowo
,
Ogórek
,
Pomidor
,
Papryka
,
Kasza
,
Obiad
,
Tahini
,
Pietruszka
,
Sałatka
,
Mięta
,
Kalafior
,
Brokuł
,
Quinoa
ZIKiT, czyli krakowskie „Widmo”
Jest w Stołecznym Królewskim instytucja pod tytułem Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu. To coś jak bondowska organizacja Widmo, tylko znacznie bardziej nieudolna. Jej głównym zadaniem jest uprzykrzanie życia mieszkańcom i marnowanie miejskic...
Zjedz Kraków
Inne
,
Bilety
,
Mpk
,
Zikit
Gołąbki z mięsem i ryżem – po krakowsku
Gołąbki z mięsem i ryżem moje ulubione gołąbki. Dlaczego to gołąbki po krakowsku? Może dlatego, że część mięsa zastępuje się tutaj ryżem? W każdym razie, u mnie w domu właśnie tak robiło się gołąbki. Historia tego dania jest taka, że moja mama...
Mieszam w garnku
Dania mięsne
,
Kapusta
,
Dania z ryżem
,
Mięso mielone
Maczanka po krakowsku z Kazimierza – pierwszy polski street food?
Maczanka po krakowsku taki był główny cel kulinarny naszego ostatniego wypadu do Krakowa. W poszukiwaniu maczanki byliśmy w jednej, drugiej, trzeciej restauracji z lokalną kuchnią, aż w końcu trafiliśmy na Skwer Judah na Kazimierzu, słynący ze...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia
,
Polska
,
Małopolskie
,
Street food
,
Maczanka po krakowsku
,
Smaki Krakowa
,
Maczanka krakowska
,
Polski street food
,
Co zjeść w Krakowie
,
Food truck Andrus
,
Kazimierz
Piszinger od Oskara Pischingera
Piszinger to chrupiące andruty przekładane masą czekoladową z dodatkiem orzechów. Ten krakowski specjał wymyślony został w XIX wieku przez austriackiego cukiernika Oskara Pischingera i z sukcesem przyjął się w domach ówczesnej Galicji. Będzie więc po k...
Babka i Kanapka
Przekąski i przystawki
,
Coś na słodko
,
Wafle przepisy
,
Przepis na piszingera
,
Tort pischinger
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
Po krakowsku wcale nie oznacza skąpo ;) Wręcz przeciwnie. Krakowskie obiady kojarzą mi się z gotowaniem dla pułku wojska i nieustannymi dokładkami. Zwłaszcza teraz gdy nie bywam tu zbyt często, lubię się najeść. Dziś obiad szybki, bo plany weekendowe n...
Coś osobistego
Gotowanie
,
Na słono
Najedzeni Fest!
Niedzielny poranek nie zachęcał do wystawienia nosa z domowych pieleszy. Za oknem taka mgła, że nie widać czubka własnego nosa. W związku z tym miałem nadzieję, że spędzę leniwy dzień pod kocem, jednak rzeczywistość okazała się dużo bardziej wymagająca...
Obiad za dychę - blog kulinarny
Wiadomości
,
Recenzje kulinarne
,
Krakowskie restauracje
,
Kraków
,
Restauracje
,
Festiwal
,
Festiwal kulinarny
,
Forum Przestrzenie
,
Najedzeni Fest
Śledzie w śmietanie z pulkami
Śledzie w śmietanie z pulkami to typowo regionalny obiad, który na Kaszubach potrafi być podawany nawet w niektórych przedszkolach. Szkoda, ze tak mało rozpowszechniony zwyczaj. Bowiem potrawy kuchni regionalnych powinny być podawane w przedszkolach i ...
Garnek rzymski - Łatwe przepisy
Ryba
,
Kuchnia Kaszubska
,
Śledzie
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha