Muffinka do herbaty wieczorną porą to jest to. Zmęczona po całym dniu mogę wygodnie rozsiąść się
na kanapie i delektować zasłużonym lenistwem. Niektóre dni wydają się nie mieć końca. Jako , że jestem łasuchem i bez słodyczy nie istnieję staram się je przyrządzać w zdrowej formie , mimo tego iż staram się bardzo mocno wyeliminować słodkości z mojej diety to nie zawsze mi się to udaje.
Składniki na muffinki (16 porcji)
1 muffinka ok. 108 kcal
-szklanka mąki żytniej razowej
-szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
-2 garści orzechów włoskich
-borówki (według uznania)
-2 łyżki cukru brzozowego
-3 jajka
-stevia
-łyżeczka proszku do pieczenia
-szklanka mleka
-pół szklanki otrębów żytnich
Piekarnik nastawiamy na 180*C, suche składniki mieszamy z suchymi , mokre z mokrym. Mokre składniki łączymy z suchymi cały czas mieszając. Dodajemy borówki i orzechy. Powstałą masę
przekładamy do papilotek i pieczemy ok 15-20 minut (do suchego patyczka)
Smacznego kochani !