Granola Dust, czyli granola w proszku to rzecz, jaką podpatrzyłam u Jamiego. Z pozoru niczym nie różni się od zwykłej domowej granoli, ale jednak! Cała różnica polega na tym, że do takiej granoli nie dodaje się miodu, by się nie sklejała ...
Tak jak obiecałam, tworzę ten post, żeby ułatwić ludziom znajdowanie informacji na temat binge eating disorder, czyli kompulsywnego jedzenia. Zawarłam w nim materiały, które znam i które mogę polecić z ręką na sercu, ale nie jestem odpowiedzialna w żad...
Mój śniadaniowy comford food? Granola! Uwielbiam ją najbardziej na świecie i gdyby nie to, że staram się dzień zaczynać białkowo-tłuszczowo, to pewnie jadłabym ją codziennie na przemian z jaglanką/komosanką. Granolę odkryłam chyba dopiero na studiach. ...
Ten post jest skierowany nie tylko do kobiet z zaburzeniem kompulsywnego objadania. Ten post jest skierowany do każdej kobiety, która od lat przechodzi dietę za dietą i nie potrafi dotrzeć do tego upragnionego’ rozmiaru S, jakby S oznaczało szcz...
Na zrobienie domowej granoli dobra jest każda chwila, a wtedy gdy dno słoiczka, w którym ją zwykle przechowujemy zaczyna być coraz bardziej widzoczne, to jest to absolutna konieczność :) Produkcja domowej granoli jest niesamowicie prosta polega na mies...
Piątkowy poranek. Wstaję i czuję, że muszę, mu-szę zjeść na śniadanie granolę z rozkosznie zimnym mlekiem.Przeszukuję wszystkie szafki i nie znajduję ani grama granoli lub czegoś, co mogłoby ją imitować. Chcę nawet upiec sobie s...
Granola to mieszanina płatków zbożowych, orzechów, rodzynek lub suszonych owoców z cukrem lub miodem, pieczona do chrupkości. Oczywiście można ją wzbogacać innymi składnikami jak siemię lniane, słonecznik, sezam. Granola jest lekko słodka, chrupi...
Wiecie co jest najtrudniejsze w robieniu domowej granoli? ...zdecydowanie się na jej smak! Jest tyle opcji i możliwości, że można aż dostać zawrotu głowy. Orzechy, nasiona, pestki, bakalie, ciasteczka, czekolada, żelki, płatki śniadaniowe, koloro...