Dzisiaj publikuję nowy, bardzo ciekawy przepis, który sprawi, że w Waszej kuchni nie będzie nudno, a dieta będzie naprawdę pyszna:) Zapraszam na kurczaka zielono mi z groszkiem, fasolką i domowym
Najnowszy numer magazynu Aromat Wiosnajest już dostępny w sieci (klik). Aromat- czyli kwartalnik tworzony przez Lubelską Blogosferę Kulinarną i osoby z nią zaprzyjaźnione. To już dwunasty nasz numer Wraz z pierwszymi oznakami wiosny my spieszymy prz...
Póki co w klasyfikacji generalnej Tour de France 2016 sytuacja jest wciąż otwarta. Na półmetku wyścigu tuzin kolarzy liczy się w walce o żółtą koszulkę lidera. Zaledwie kilku zawodników jedzie poniżej oczekiwań a wycofało się tylko dwóch faworytów: Alb...
Uwaga, uwaga, na maj i czerwiec mam dla Was coś pysznego 11. numer KOTŁA. Stworzony przez dolnośląskich blogerów z pasji, miłości do jedzenia i w tzw. międzyczasie. W pełni cieszymy się w nim
Wiosna jest, wiosny nie ma. U nas dni w kratkę.Na ten dzisiejszy,O ponad 10°C zimniejszy od poprzedniego,Mokry i wietrzny - zupka.Zupa z brokuła i cukinii(wg. przepisu z bloga Zielono Mi)duży brokułduża cukinia3 marchewkipietruszkapor3 ząbki czos...
Pierwszy dzień wiosny - proponuję zatem dla odmiany zielone smoothie, na które już od dawna się czaiłem... mango i szpinak! Od dobrych kilku miesięcy chciałem spróbować tego połączenia, tym bardziej że do mango mam straszny sen...
17 marca to dla Irlandczyków wielkie narodowe święto. Mieszkańcy Zielonej Wyspy (i nie tylko) hucznie obchodzą Dzień Świętego Patryka śpiewając, tańcząc, pijąc i jedząc. Zainspirujmy się tym dniem i stwórzmy potrawę w optymistycznym, ulubionym w Irl...
Pyszne, lekkie i w cudownym zielonym kolorze.Pyszna masa z zielonego Kubusia, śmietanka z galaretką a.. i jeszcze biszkopty z galaretką w środku.Musicie spróbować! :)Pomysł na ciasto podrzuciła mi Karolina, za co po raz enty bardzo jej dziękuję! ;)Skła...