Gorąca dycha chrupiących i zdrowych tostów, które możesz przyrządzić nie tylko na śniadanie,
ale również na każdy kolacje czy podwieczorek.
Każdy tost ma w sobie magiczny składnik, dzięki któremu jest zdrowy i bardzo smaczny.
Pamiętaj jednak by używać pełnoziarnistego pieczywa na zakwasie.
Tost francuski
Składniki:
5 g mąki
szczypta cynamonu
szczypta brązowego cukru
sól
20 ml mleka
1 jajko
2 suszone śliwki
10 g cukru pudru
30 g jogurtu naturalnego, gęstego
Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę, cynamon, cukier brązowy i sól.
W oddzielnym naczyniu wymieszaj jajko, mleko. Przelej do suchych składników i dobrze wymieszaj.
Śliwki pokrój drobno i podgrzej na patelni z cukrem pudrem.
Zanurz kromkę pieczywa w misce i połóż na patelni ze śliwkami
Smaż na złoty kolor z obu stron.
Podawaj posmarowaną jogurtem i musem z śliwek.