Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Słodkie ciasto ryżowe / Torta dolce di riso
Smakować ....
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
56
Kategorie
128
Słodkie ciasto ryżowe / Torta dolce di riso
Ciasto ryżowe, słodkie. Po upieczeniu o smaku sernika, po wystygnięciu bardziej migdałowe. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Zgodnie z przepisem pochodzącym z książki Gino D'Acampo "Italian home baking" nie należy używać ryżu innego niż do risotto, bo cias...
Smakować ....
22 sty 15
Słodkie
,
Włochy
,
Ciasto
,
Gino D'Acampo
,
Migdały
,
Ryż
ciasto
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Smakować ....
Czytam, gotuję, fotografuję - smakuję
56
128
Polecane przepisy
Gdzie zjeść w Bolonii? Część 1.
W lipcu kilka dni spędziłam w Bolonii - mieście, które uważane jest za kulinarną stolicę Włoch. Czy słusznie? Trudno powiedzieć, ale na pewno mogę stwierdzić, że bardzo mi tam smakowało. Zapraszam do przeczytania mojego przewodnika, w jego pierwszej cz...
In cooking we trust
Restauracje
,
Podróże
,
Włochy
,
Lody
,
Bolonia
Makowiec z syropem cytrynowym - Poppy And Lemon Syrup Cake Recipe - Torta al papavero con sciroppo al limone
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/ Ingredienti60 g maku/ 2 oz poppy seeds/ 60 g di semi di papavero6 łyżek mleka/ 6 tbs milk/ 6 cucchiai di latte180 g masła/ 6.3 oz butter/ 180 g di burro200 g cukru trzcinowego/ 7...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Czuję miętę - czyli mięta w mojej kuchni (wpis kończący akcję)
Combry jagnięce w winnej marynacie autorka: Carolina Báthory | blog: Spektrum smaku Pissalediere czyli francuska pizza autor: kryzysow...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Akcje kulinarne
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g ryżu/ 10.5 oz rise/ 300 gr riso200 g cukru/ 7 oz sugar/ 200 gr zucchero100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 gr burro200 g rozmiękczonych rodzynek/ 7 oz softened raisin...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Tea cakes
Ciasto ryżowe z wanilią - Rice and Vanilla Cake - Crostata di riso cremosa alla vaniglia
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/ IngredientiCiasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla500 g mąki/ 17.5 oz plain white flour/ 500 g di farina250 g masła /8.8 oz butter/ 250 g di burro100 gcukrupudru/ 3.5 oz powderedsuga...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Tea cakes
Sernik z ricotty z rodzynkami - Ricotta and Raisins Cake - Torta ripiene di ricotta e uvetta
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla200 g mąki pszennej/ 7 oz plain white flour/ 200 g di farina tipo 030 g cukru trzcinowego/ 1 oz cane sugar/ 30 g di zucchero di canna130 g masła/ 4.5 ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
La torta ricotta e pere / Sernik na zimno z ricottą i gruszkami
Polska wersja - już wkrótce :)La torta ricotta e pere è la torta preferita di tutta la famiglia e anche la mia. Negli ultimi anni ho provato tante ricette... alcune con la pasta frolla invece delle cialde alla nocciola, altre con più ricotta, altre anc...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Dolci / ciasta
,
Desert / desery
,
Cucina italiana / kuchnia włoska
,
Dolci alla frutta / ciasta z owocami
Torta di mele con le mandorle / Szarlotka z migdałami
Polska wersja Ultimamente i dolci mi danno più soddisfazione dei piatti salati. Anche se ci siamo promessi e ripromessi di non mangiarli fino a Natale... ma come si fa? Questa volta Vi propongo la torta con le mele, le mandorle e il cosiddetto "...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Dolci / ciasta
,
Cucina polacca / kuchnia polska
,
Dolci alla frutta / ciasta z owocami
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone