Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Makowiec z syropem cytrynowym - Poppy And Lemon Syrup Cake Recipe - Torta al papavero con sciroppo al limone
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
526
Kategorie
61
Makowiec z syropem cytrynowym - Poppy And Lemon Syrup Cake Recipe - Torta al papavero con sciroppo al limone
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/ Ingredienti60 g maku/ 2 oz poppy seeds/ 60 g di semi di papavero6 łyżek mleka/ 6 tbs milk/ 6 cucchiai di latte180 g masła/ 6.3 oz butter/ 180 g di burro200 g cukru trzcinowego/ 7...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
01 cze 16
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Cakes
112 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pomysły kulinarne dnia codziennego, Every day recipes, Ricette per
526
61
Polecane przepisy
Makowiec z syropem cytrynowym - Poppy And Lemon Syrup Cake Recipe - Torta al papavero con sciroppo al limone
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/ Ingredienti60 g maku/ 2 oz poppy seeds/ 60 g di semi di papavero6 łyżek mleka/ 6 tbs milk/ 6 cucchiai di latte180 g masła/ 6.3 oz butter/ 180 g di burro200 g cukru trzcinowego/ 7...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g ryżu/ 10.5 oz rise/ 300 gr riso200 g cukru/ 7 oz sugar/ 200 gr zucchero100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 gr burro200 g rozmiękczonych rodzynek/ 7 oz softened raisin...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Tea cakes
Babka ze świeżą miętą - Fresh Mint Cake Recipe - Torta alla menta fresca
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredientispora garść świeżej mięty/ a bunch of fresh mint/ mazzo abondante di menta fresca2.5 szklanki mąki/ 2.5 cup plain white flour/ 2.5 tazze di farina1/2 szklanki oleju ko...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Dolci
Syrop miętowy (domowy) - Mint Syrup Recipe - Sciroppo di menta fatto in casa
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti100 g świeżej mięty (liście)/ 3.5 oz fresh mint leaves/ 100 g di foglie di menta fresca400 g wody/ 14 oz water/ 400 g di acqua500 g cukru/ 17.5 oz sugar/ 500 g cukrusk...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Bevande
,
Drinks
,
Napoje
,
Dodatki
,
Przetwory
Tort makowy z kremem rumowym - Poppy and Rum Birthday Cake - Torta al papavero con la crema di rum
Przepis zawdzięczam Aleksandrze z jej blogu Smakowy Raj/I owe the idea for this recipe to Aleksandraand her blog Smakowy Raj/Questa ricetta la devo ad Aleksandra dal blogSmakowy RajPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredie...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Biszkopt z masą cytrynową i truskawkami - Lemon and strawberries sponge cake - Pan di Spagna con la crema al limone e fragole
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti6-10 jajek/ 6 eggs/ 6 uova180 gcukru/ 6.3 ozsugar/ 180 g dizucchero200 g mąki tortowej/ 7 oz plain white flour/ 200 g di farina 00Polski:Wykonanie:Ubijać białka tak, by nabrały j...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Cebularze lubelskie - Small onion cakes/pizzas from Lublin - Pizzette con le cioplle alla polacca (di Lublino)
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients:1.Pizza podstawowa/ Pizza baseok. 500 gr mąki/ 500 g (17.5 oz) plain flour/ 500 g di farina per pizza50 gr drożdży/ 1.87 oz yeast/ 50 g (2 cubetti) di lievito di birra250 ml mleka/ 250 ml milk/ 250 ml d...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pieczywo
,
Bread
,
Pane
La torta ricotta e pere / Sernik na zimno z ricottą i gruszkami
Polska wersja - już wkrótce :)La torta ricotta e pere è la torta preferita di tutta la famiglia e anche la mia. Negli ultimi anni ho provato tante ricette... alcune con la pasta frolla invece delle cialde alla nocciola, altre con più ricotta, altre anc...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Dolci / ciasta
,
Desert / desery
,
Cucina italiana / kuchnia włoska
,
Dolci alla frutta / ciasta z owocami
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha