Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
526
Kategorie
61
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g ryżu/ 10.5 oz rise/ 300 gr riso200 g cukru/ 7 oz sugar/ 200 gr zucchero100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 gr burro200 g rozmiękczonych rodzynek/ 7 oz softened raisin...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
11 kwi 16
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Tea cakes
Cakes
112 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pomysły kulinarne dnia codziennego, Every day recipes, Ricette per
526
61
Polecane przepisy
Czuję miętę - czyli mięta w mojej kuchni (wpis kończący akcję)
Combry jagnięce w winnej marynacie autorka: Carolina Báthory | blog: Spektrum smaku Pissalediere czyli francuska pizza autor: kryzysow...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Akcje kulinarne
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g ryżu/ 10.5 oz rise/ 300 gr riso200 g cukru/ 7 oz sugar/ 200 gr zucchero100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 gr burro200 g rozmiękczonych rodzynek/ 7 oz softened raisin...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Tea cakes
Ciastka arachidowo-ryżowe z pomarańczą - Rice&Peanut Cookies - Biscotti al riso con arachidi ed arance
Przepis z wersją bezglutenową/Contains gluten-free version / Con la versione senza glutinePolish/English/ItalianSkładniki/ Ingredients/ Ingredienti:175 g kleiku ryżowego/ 6.1 oz congee rice (rice porridge)/ 175 g di crema di riso175 g arachidów/ ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Tea cakes
,
Ciastka
,
Dolcetti
,
Cookies
Orzechowiec miodowy z budyniem i powidłami - Honey and Nut Polish Cake - Torta polacca al miele e noci
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Kruche ciasto/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla400 g mąki/ 14 oz plain white flour/ 400 g di farina100 g masła/ 3.5 oz butter/ 100 g di burro2-3 łyżki cukru brązowego/ 2-3 tbs brown sugar/ 2-3 cucc...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
,
Tea cakes
Pastiera (tradycyjny neapolitański sernik) - Pastiera (traditional Neapolitan cheese cake) - Pastiera napoletana
Współczesna wersja uproszczona pastiery -Simlified contemporary version - Versione simplificataPolish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla350 g mąki pszennej/ 12 oz plain white flour/ 350...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Sernik z ricotty z rodzynkami - Ricotta and Raisins Cake - Torta ripiene di ricotta e uvetta
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla200 g mąki pszennej/ 7 oz plain white flour/ 200 g di farina tipo 030 g cukru trzcinowego/ 1 oz cane sugar/ 30 g di zucchero di canna130 g masła/ 4.5 ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Florencki kołacz ze śliwkami- Plum schiacciata from Florence - Schiacciata dolce con le susine alla Fiorentina
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:400+ 200 g mąki/ 400+ 200 g plain white flour/ 400+ 200 g di farina25 g drożdży/ 25 g yeast/ 25 g di lievito di birra1/2 szklanki wody / 1/2 cup water/ 1/2 tazza di acqua1/2 szkl...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Przekładaniec owocowo-śmietankowy Ani - Anna's fruit and cream cake - Torta di Anna alla frutta e panna
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Biszkopt/ Sponge cake/ Pandispagna4 jajka/ 4 eggs/ 4 uova1 szklanka mąki pszennej tortowej/1 cupplain white flour/1 tazzadi farina 001 łyżka mąki ziemniaczanej/ 1 tbs potat...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha