Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Fasola mamut z bułeczką i masełkiem
Skonka gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
265
Kategorie
33
Fasola mamut z bułeczką i masełkiem
Co będzie potrzebne: - fasola mamut żółta - 0,5 kg - bułka tarta - pół szklanki - masło - 1/3 kostki - sól - 1 łyżeczka Fasolę myjemy, odcinamy ogonki. Dłuższe fasolki można przeciąć na pół. W garnku podgrzewamy wodę, do gotującej wsypujemy ...
Skonka gotuje
25 paź 15
Z patelni
,
Danie jednogarnkowe
,
Do chrupania
Danie jednogarnkowe
44 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Skonka gotuje
blog poświęcony mojej pasji gotowania
265
33
Polecane przepisy
Ciasto ze śliwkami
Na prawdę przepyszne ciasto. Podaję je do popołudniowej kawy i ma duże powodzenie. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 1 cukier wanilinowy 1/2 kubka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garście orzechów włoskich śliwki Wykonanie: D...
Anka Gotuje
Ciasta
Mini kanapki z czosnkiem i pomidorem
Niesamowity pomysł na lekkie śniadanie, nie spodziewałam się że to może być tak pyszne! Obawiałam się że sucharki będą twarde i nie do przegryzienia ale pomyliłam dzięki oliwie z oliwek robią się miękkie jednak nadal są chrupiące.Czytaj więcej »...
Pychotkaaa
Fasola mamut z bułeczką i masełkiem
Co będzie potrzebne: - fasola mamut żółta - 0,5 kg - bułka tarta - pół szklanki - masło - 1/3 kostki - sól - 1 łyżeczka Fasolę myjemy, odcinamy ogonki. Dłuższe fasolki można przeciąć na pół. W garnku podgrzewamy wodę, do gotującej wsypujemy ...
Skonka gotuje
Z patelni
,
Danie jednogarnkowe
,
Do chrupania
FASOLKA SZPARAGOWA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI
Witajcie :) lubicie fasolkę szparagową...? Pewnie tak i to najchętniej z masełkiem i bułeczką... Dzisiaj proponuję coś innego gdyż bułkę zastąpimy orzechami włoskimi, do tego troszkę natki pietruszki i skórki otartej z cytryny. Inaczej, lekko i s...
Kulinarne zapiski
Sałatki
,
Dodatki do dań
,
Orzechy wloskie
,
Fasolka szparagowa
Mamut z orzechami
Szparagi szparagami, ale nie zapominajmy o fasoli szparagowej! Zwłaszcza tej tycznej, typu Mamut - o mięsistych, płaskich, szerokich strąkach dorastających nawet do 20 cm długości.Strąki tej fasoli można przygotowywać podobnie jak szparagi, np.ze...
W SMAK
Fasola
Kluski leniwe
Nigdy nie rozumiałam jak można ich nie lubić i dalej tego nie rozumiem. Są przecież pyszne, mięciutkie a polane masełkiem i posypane cukrem są wyborne. Na następny dzień są jeszcze lepsze, kiedy odsmaża się je na masełku. Można je też polać bułeczką z...
Istota Smaku
Dania główne
Letnia zupa z fasolką szparagową i fasolą mamut
Nasze zupy latem to karnawał warzyw. Tych sezonowych, które zimą z mrożonki nie smakują tak dobrze, jak teraz. Staramy się więc nasycić tymi smakami w pełni sezonu.* ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄI FASOLĄ MAMUT *fasolka szparagowa, fasola mamut, bakła...
Notatnik Kuchenny
Obiad
,
Rosół
,
Zupa
,
Papryka
,
Rosół drobiowy
,
Cukinia
Fasolka szparagowa w oliwie i pomidorach
Trochę inna fasolka szparagowa – w wersji greckiej. Po uduszeniu w sporej ilości oliwy i pomidorach jest przyjemnie słodkawa oraz "pełna" w smaku (czy to właśnie umami?). Można użyć żółtej lub zielonej fasolki, na pewno nadaje się także fasola mamut, t...
jadalne/pijalne
Bezmięsne
,
Cebula
,
Papryka
,
Pomidory
,
Oregano
,
Wegetariańskie
,
Fasolka
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone