Jakiś czas temu na facebook-u krążył taki filmik. Zainspirowana nim, postanowiłam stworzyć własną wersję tej szybkiej słodkiej przekąski. Zdecydowanie polecam ją dla większej grupy osób. Nawet najwięksi fani słodkości wymiękają :)
Składniki na kwadratowe naczynie żaroodporne (30x30 cm)
- 3 tabliczki mlecznej czekolady
- 2 opakowanie pianek
- Paczka herbatników
Czekoladę siekamy na małe kawałki. Wysypujemy ją na dno naszego naczynia żaroodpornego- wykładamy pianki. Ja użyłam owocowych, ponieważ akurat te były dostępne w moim sklepie. Jeśli ktoś ma dostęp do "Amerykańskich" pianek, śmiało można je zastąpić. Tak przygotowany deser, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C. termoobieg). Po mniej więcej 20 minutach nasza cukrowa bomba będzie gotowa, ale zależy do od każdego piekarnika indywidualnie, więc gdy pianki zaczną się przypiekać należy je wyciągnąć. Gorący wręcz deser serwujemy z herbatnikami, które maczamy w naszym S'mores dip.
Smacznego :-)
Śledź Nas na: