Jeśli planujemy zmienić coś w naszej kuchni lub po prostu od początku ją urządzamy, powinniśmy pamiętać o kilku ważnych elementach, które muszą się w niej znaleźć. Szczególnie jeśli nasza kuchnia będzie użytkowana regularnie i codziennie będziemy przyg...
Dobra patelnia to podstawa w mojej kuchni! Większość dań przygotowuję właśnie w niej. Uwielbiam wysokieRead More
Post Test i recenzja patelni tytanowej WOLL Saphir LITE pojawił się poraz pierwszy w Blog kulinarny - Kuchnia Marty.
Patelnie żeliwne znane są od lat, a obecnie cenione są nie tylko przez szefów kuchni, ale także przez rzesze gospodyń domowych. Stanowią symbol ponadczasowego stylu gotowania. Są bardziej wymagające niż patelnie teflonowe, mają jednak także szereg doda...
W naszych kuchniach gości dziś wiele różnych patelni oraz garnków. Niegdyś był one do siebie bardziej podobne, gdyż właściwie wykorzystywano jedynie patelnie żeliwne oraz garnki stalowe. Nie mniej jednak, pomimo różnorodności tych naczyń, wciąż często ...
Wok to patelnia wywodząca się z Azji i tego typu kuchnią jest ona kojarzona. W kształcie przypomina miskę z jedną lub dwiema rączkami. Dzięki swojemu kształtowi wok pozwala na bardzo wydajną obróbkę cieplną. Smażone składniki nie tylko bardzo szybko mo...
W mojej kuchni przerobiłam już niemalże każdy rodzaj patelni były teflonowe, ceramiczne, stalowe, żeliwne, a nawet znalazła się jakaś aluminowa. Ostatnio do tego grona dołączyły lekkie i przyjemne w użytkowaniu patelnie granitowe, które polecał...
Naczynia żeliwne wracają powoli po latach zapomnienia do łask. W kuchni sprawdzają się świetnie przede wszystkim patelnie żeliwne, które są funkcjonalne, a przy tym efektowne. Czym charakteryzują się patelnie z żeliwa? Patelnia żeliwna, zresztą tak sam...
Wybór idealnej patelni do kuchni nie jest zadaniem prostym. Na rynku dostępne są patelnie ceramiczne, teflonowe i żeliwne a każda z nich ma swoje zalety, jak i wady. Warto jednak wiedzieć czym się kierować podczas poszukiwania tej, z której będziemy ko...