Kawałeczki kurczaka otoczone pyszną, chrupiącą panierką panko. Po raz pierwszy, próbowałam kurczaka smażonego w słynnej, japońskiej panierce. Intuicyjnie dobrałam przyprawy i dodatki do ciasta naleśnikowego, w którym obtoczyłam kawałki kurczaka,...
Ogórek faszerowany twarożkiem i wędzonym łososiem Efektowna przekąska na przyjęcia. Ogórek faszerowany twarożkiem i wędzonym łososiem jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Ciekawie prezentuje się na talerzu. Świeży ogórek faszerowany to pyszna pr...
Kurczak pieczony w rękawie jest znacznie bardziej wilgotny, niż ten pieczony się bez niego. Faszerowany tradycyjnie czyli wątróbką, wychodzi wprost wyborny. Ja wzorem mojej mamy zamiast bułki kajzerki do farszu używam chałki (może być...
Zapraszam na kilka propozycji dań Wielkanocnych. Może w natłoku świątecznych przygotowań znajdziemy propozycje dla siebie i dla naszej rodziny.CIASTO KRUCHECIASTO PANI WALEWSKAGALARETA Z GOLONEK INDYCZYCHGALARETA JAJKAGALARETKA KOLOROWA- TERRINAJAJKA F...
To moja pierwsza akcja na blogu i serdecznie dziękuję dziewczynom, które do mnie dołączyły. Mam nadzieję, ze potrawy które tu znajdziecie pomogą wam w smacznym spędzeniu nadchodzących świąt. Razem ze mną gotowały : Basia z bloga Przepis na talerzu i Ma...
Któż z nas nie potrafi przyrządzić pysznego pieczonego kurczaka? Poza tym te wszystkie farsze to tylko zawracanie głowy i strata czasu Też tak myślałam dopóki nie spróbowałam tego przepisu. Niby zwykły pieczony kurczak, a jednak ma w sobie coś s...
Przygotowany w ten sposób kurczak jest pyszny zarówno na gorąco, jak i na zimno. Wilgotne mięso i niezwykły, aromatyczny farsz zachwycą niejedno podniebienie. Przepis dostałam od mamy.1 kurczak1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej papryki20 dag...