Pyszne i pożywne ciasteczka z komosą ryżową. Komosa ryżowa to bardzo zdrowa roślina. Quinoa wyróżnia się bardzo wysoką zawartością żelaza i wartościowego białka. Nie zawiera natomiast glutenu, nadaje się więc idealnie dla osób będących na diecie bezglu...
Tyle lat gotuję, a nigdy wcześniej nie miałam okazji pracować z mąką ryżową. Używałam już m.in. kukurydzianej, kokosowej, jaglanej, orkiszowej, dyniowej i oczywiście najbardziej popularnych pszennej oraz żytniej, a ryżowa jakoś do tej pory omijał...
Bób to ciekawe nasiono strączkowe popularne w naszym kraju. Dowiedz się, jak przyrządzić wyjątkowo smaczną zapiekankę z bobu, która dostarcza mnóstwo cennych składników odżywczych i jest odpowiednia również dla wegetarian!
Odsłona na zdrowe, czekoladowe, pełne zdrowego, roślinnego i w pełni przyswajalnego białka ciasteczka. Głównym składnikiem ciasteczek jest komosa ryżowa (ryż peruwiański lub inaczej quinoa). Jest to skarbnica pełnowartościowego białka jak i cennego dla...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
Chleb gryczany na drożdżach z domieszką mąki żytniej. W wersji bezglutenowej możecie zastąpić ją mąką np. ryżową lub jaglaną. Zawsze zastanawiałam się jak osoby z nietolerancją glutenu funkcjonują na co dzień bez pysznego, chrupiącego chleba. Okazuje...
Pyszny pomysł na weekendowe ciasteczka, robi się je bardzo szybko, potrzeba do nich niewiele składników, smakują obłędnie, a do tego to o wiele zdrowsza wersja niż kupne wypchane cukrem, tłuszczami trans i przetworzoną mąką ciasteczka. Można zrobić je ...
Zdrowsza wersja tradycyjnych kruchych ciasteczek. Te są bezglutenowe, powstały z połączenia mąki jaglanej z ryżową. Mają nieco piaskową strukturę, nie są przesadnie słodkie, da się wyczuć delikatny posmak prosa. Składniki: 80g mąki jaglanej 80g mąki r...
Dzisiejszy wpis będzie ukłonem w stronę zdrowia. Moje dziecko poprosiło mnie o upieczenie ciasteczek. Hmm, dawno nic nie piekłam specjalnie dla dzieci. W sumie to unikamy słodkich przekąsek. Ostatnio ciasta piekę tylko przy okazji. A ponieważ dziś oka...