Zakupy udały się i to nawet bardzo ;) Kupiłam cały strój do ćwiczeń i w końcu mam wymarzone legginsy! Już w nich trening zaliczyłam i powiem Wam, że są dużo bardziej wygodne niż legginsy a'la rajstopy, w których zawsze ćwiczyłam. Topik też kupiłam, bardzo wygodny i bardzo ładny ;) Do tego doszła bluzka z koronką (już sobie wyobrażam jej zestawienie ze spódniczką!) i dużo dobrego wege jedzonka :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lubicie desery w pucharkach? Ja uwielbiam! Są szybkie do przygotowania, gustowne i przeważnie przepyszne ;) Na sklepowych lodówkach można znaleźć wiele wariacji na temat takich deserów. Crème brûlée, tiramisu, tartufo...to tylko nieliczne z dostępnych. Ja dziś mam dla Was przepis na coś na ciepło i bardziej ku zdrowej przekąsce niż słodkiemu deserowi. Jesteście ciekawi? Zapraszam!
Składniki/2 porcje/:
♥2 duże jabłka lub 3 mniejsze
♥4 łyżki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami (klasyczne też mogą być)
♥1 opakowanie (150 g) waniliowego serka homogenizowanego
♥4 łyżeczki brązowego cukru trzcinowego (może być zwykły, ale ten nada karmelowy smak)
♥1 łyżeczka cynamonu
♥odrobina wody
Jabłka obrać ze skórek i pokroić w sporą kostkę. Przełożyć je do garnuszka, zalać odrobiną wody i zasypać cukrem oraz cynamonem. Dusić je na małym ogniu przez 15-20 min po przykryciem, mieszając co jakiś czas. Jabłka muszą być miękkie i lekko się rozpadać. Pod koniec gotowania wrzucić suszone pokrojone wiśnie.
Gdy jabłka będą już gotowe, przygotować 2 pucharki i wyłożyć je na samym dole 2 łyżeczkami serka. Następnie wyłożyć jabłka i znowu serek, potem znów jabłko i na to płatki kukurydzane, ponownie serek. Ułożyć po kolei warstwami, tak aby na samym końcu był serek. Czekoladę pokroić na malutkie kosteczki i obsypać nimi nasz deser - wcinać póki ciepłe! ;)
Smacznego!