W gorące letnie dni nic tak nie gasi pragnienia jak lemoniada. W tym sezonie zachwyciły nas napoje na bazie ziół, przypraw i warzyw. Przygotowywaliśmy już lemoniadę z bazylią, smoothie ze szpinakiem czy koktajl z jarmużem. Teraz czas na mocną dawkę orzeźwienia: Lemoniada z cytryną i natką pietruszki!
|
Lemoniada z natką pietruszki |
Porcja: 1,5 litra
Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności : łatwe
Składniki:
1,5 litra wody
1 pęczek natki pietruszki (lub 2 małe)
1/2 cytryny
3 łyżki miodu
kostki lodu
Przygotowanie:
Natkę pietruszki myjemy, odcinamy gałązki i wrzucamy do blendera. Dolewamy około 500 ml wody, wyciśnięty sok z cytryny oraz miód. Dokładnie blendujemy , dolewamy resztę wody oraz dodajemy kostki lodu. Gotowe:)