SEREK Z RZODKIEWKĄ – to jedno z najbardziej typowych wiosennych śniadań w moim domu. Jak tylko poczujemy wiosnę takie śniadanie gości u nas bardzo często.
SEREK Z RZODKIEWKĄ
Składniki:
- 200 – 300 g białego sera (półtłustego)
- 3 – 4 rzodkiewki
- 3 łyżki śmietany lub jogurtu
- 0,5 pęczka koperku
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Do miseczki włożyłam ser i rozdrobniłam na mniejsze części widelcem. Rzodkiewki pokroiłam w małe kawałki (zwykle przecinam je na ćwiartki, a następnie tnę w plasterki). Rzodkiewki dokładnie wymieszałam z serem. Do pasty dodałam jogurt (można też dodać śmietanę) i dokładnie wymieszałam. Koperek pocięłam na drobne kawałki i dosypałam do masy. Wszystko dokładnie wymieszałam. Na koniec doprawiłam pieprzem i solą.
Artykuł SEREK Z RZODKIEWKĄ – PRZEPIS WIOSENNY pochodzi z serwisu Przepisy Joli.