• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
295481 wyników

Przepis na Wyszukaj przepis na...' ORDER BY 5991#

Przepis na Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i kiełbasą
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i kiełbasą
Prosty i jednocześnie szybki sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia. Dodatek warzyw pozostawiam waszej kulinarnej kreatywności. U mnie były to pieczarki i czerwona papryka i obowiązkowo cienka, zwyczajna kiełbasa, która nadała tej zapi...
Eksplozja Smaku
Pieczarki, Ziemniaki, Zapiekanki, Czerwona papryka
Przepis na Filipińskie bułki
Filipińskie bułki
Uwielbiam domowe pieczywo. Bułki, chleby, bagietki- wszystko. Dzisiaj polecam bułki, podobno rodem z Filipin. Łatwe w przygotowaniu, idealne w smaku. Wyszło mi całkiem sporo więc część zamroziłam. W tygodniu codziennie rano wyciągam jedną bułkę i zanim...
Eksplozja Smaku
Pieczywo, Drożdże
Przepis na Kakaowe ciasto z tofii i porzeczkami
Kakaowe ciasto z tofii i porzeczkami
To ciasto z pewnością może podbić nasze podniebienia. Kakaowe blaty nasączone likierem kawowym przełożone masą toffii i dla przełamania słodyczy kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Wszystko to doskonale łączy sie w jednym kawałku. Bardzo polecam....
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Toffii
Przepis na Drobiowe ragout z pigwą
Drobiowe ragout z pigwą
Pyszne mięsne danie, które proponuję podać z kaszą jaglaną lub makaronem. Istotą tego gulaszu jest pigwa, która oddaje swój smak do środka i w rezultacie orzeźwia danie. Świetnie smakuje pierwszego jak i drugiego dnia, dlatego można przygotować więks...
Eksplozja Smaku
Dania główne
Przepis na Zupa z jarmużem i zieloną soczewicą
Zupa z jarmużem i zieloną soczewicą
Jest to najlepsza zupa, jaką ostatnio ugotowałam. Jej smak trochę mnie zaskoczył, gdyż jako umiarkowana fanka zarówno jarmużu jak i soczewicy, nie spodziewałam się fajerwerków tymczasem wyszła tak dobra, że nie mogłam się od niej oderwać. Z powodu szc...
Eksplozja Smaku
Zupy, Jarmuż, Soczewica
Przepis na Chrupiąca sałatka
Chrupiąca sałatka
Koniec przerwy świątecznej to znowu czas przygotowywania jedzenia w w wersji ekspresowej. Ale mimo, że błyskawicznie powinno być smacznie. Wszystko zależy od doboru składników, od tego jakie smaki połączymy na jednym talerzu. Moja dzisiejsza sałatka j...
Eksplozja Smaku
Sałatki, Awokado
Przepis na Chlebek czekoladowo- bananowy z orzechami
Chlebek czekoladowo- bananowy z orzechami
Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę chlebka bananowego. Tym razem mocno czekoladowa wersja z dodatkiem orzechów włoskich. Ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, niemalże przypomina muffinki, a smak zachwyca gdyż jest niezwykle pulchne, wilgotne, po ...
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Banany, Orzechy
Przepis na Ciasto kawowe z krakersami
Ciasto kawowe z krakersami
Dzisiaj polecam bardzo dobre ciasto o kawowym smaku, którego słodycz przełamałam słonymi krakersami. Masa z bitej śmietany i serka mascarpone zawsze dobrze smakuje, biszkopt nasączyłam tym likierem, ale oczywiście możecie użyć dowolnego. Ciasto najlepi...
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Kawa
Przepis na Chrupiąca sałatka z brokuła
Chrupiąca sałatka z brokuła
Bardzo często robię sałatki z brokuła ale po raz pierwszy użyłam go w wersji surowej. Osoby, które jadły tę sałatkę były odrobinę zaskoczone, ale właściwie skoro jemy surową marchewkę, paprykę to dlaczego nie możemy jeść surowego
Eksplozja Smaku
Sałatki, Brokuł
Przepis na Makaron z jarmużem i pieczarkami
Makaron z jarmużem i pieczarkami
Makaron z dodatkami to zawsze jest gwarancja szybkiego obiadu. Czy też pysznego to oczywiście zależy od dodatków. Moja dzisiejsza propozycja do jarmuż i pieczarki ale oczywiście diabeł tkwi w szczegółach więc i czosnek jest potrzebny i parmezan do wyk...
Eksplozja Smaku
Pieczarki, Makarony, Jarmuż
Przepis na Pasta z tuńczyka i czerwonej cebuli
Pasta z tuńczyka i czerwonej cebuli
Przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Ekspresowa bo na jej wykonanie potrzeba 5 może 7 minut. Jeśli tylko lubicie pasty rybne to ta na pewno Wam posamakuje.
Eksplozja Smaku
Pasty do chleba
Przepis na „Tatar” z awokado
„Tatar” z awokado
Ta przystawka powstała dzięki przypadkowo spotkanej Pani w supermarkecie, która widząc, że wybieram awokado zapytała mnie czy robię z niego "tatara". Do tej pory nie robiłam, a że nie jadam wołowego chętnie na kolejną wersję, po śledziowej, przystałam....
Eksplozja Smaku
Przekąski, Awokado, Wielkanoc
Przepis na Mazurek chałwowy z malinami
Mazurek chałwowy z malinami
Mazurki to nie są moje ulubione ciasta, jednak przynajmniej jeden na Wielkanoc muszę upiec. W tym roku jest to wersja chałwowa przełamana pestkowym smakiem malin. Kompozycja smaków doskonała więc jeśli macie ochotę polecam.
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Maliny, Wielkanoc, Chałwa
Przepis na Miodowe żeberka z musztardą
Miodowe żeberka z musztardą
Przepyszną marynatę, w której upiekłam już chyba wszystkie rodzaje mięs, tym razem wykorzystałam do żeberek. Rzadko je piekę, z wiadomych powodów, ale są takie dobre, że raz na jakiś czas należy się skusić. Wypróbujcie tę marynatę i upieczcie je w nie...
Eksplozja Smaku
Dania główne, Musztarda, Miód
Przepis na Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową
Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową
Łódeczki z cykorii są doskonałe pod każdym względem. Wystarczy napełnić je tylko odpowiednim farszem, żeby zrobić wrażenie, zarówno to smakowe jak i wizualne. Są także bardzo wygodne w jedzeniu a także wydajne. Z jednej cykorii powstanie cały talerz ł...
Eksplozja Smaku
Przekąski, Cykoria, Tuńczyk
Przepis na Roladki drobiowe z pesto i mozarellą
Roladki drobiowe z pesto i mozarellą
Bardzo lubimy różnego rodzaju roladki. Niby zawsze takie same a jednak inne bo wszystko zależy od tego co włożymy w środek. Dzisiaj proponuję nadziać roladki pesto z bazylii i plasterkiem mozarelli. To typowe połączenie daje wspaniałe efekty.
Eksplozja Smaku
Dania główne, Bazylia, Mozarella
← Poprzednia
1718192021
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin