• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291590 wyników

Przepis na wołowina z marchewką

Przepis na Obiad czwartkowy #25: Odwrócone orietnalne gołąbki + jabłkowy ryż + imbirowe ogórki
Obiad czwartkowy #25: Odwrócone orietnalne gołąbki + jabłkowy ryż + imbirowe ogórki
Co prawda dopiero czwartek, ale mogę już śmiało napisać, że to nie był szczęśliwy tydzień.Wyobraźcie sobie, że kilka miesięcy temu postawiliście sobie na tamtą chwilę jakiś ambitny cel. Taki, który może nie jest najważniejszą sprawą w waszym życiu, ale...
burczymiwbrzuchu
Tosia, Obiad, Kolacja, Na talerzu, Mięsne, Obiady czwartkowe, Imbir, Kapusta, Ryż, Ogórek
Przepis na Propozycja śniadaniowa nr II - druga wersja omletowa oraz o makroskładnikach i kaloriach słowa dwa!
Propozycja śniadaniowa nr II - druga wersja omletowa oraz o makroskładnikach i kaloriach słowa dwa!
Prezentowałam Wam już jedną wersję śniadania. Czas dzisiaj na drugą. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie omlety na słodko - propozycja przypadnie Wam do gustu (taką mam przynajmniej nadzieję :-) ). Moja dieta zmieniła się ostatnio, mam nową rozpiskę makroskł...
Amatorsko, ale z pasją
Cynamon, Jajka, Płatki owsiane
Przepis na Tradycyjny bigos moskiewski - przepis
Tradycyjny bigos moskiewski - przepis
Bigos tradycyjny moskiewski fot. Moja Książka KucharskaPrzepis na tradycyjny, domowy bigos, dawniej nazywany moskiewskim. Ten pyszny i wykwintny bigos przyrządzony został z kiszonej kapusty i różnych rodzajów mięs. Tradycyjnie, wedł...
MOJA KSIAZKA KUCHARSKA
DLA CAŁEJ RODZINY, WARZYWA, OBIAD, MIĘSA, POTRAWY ŚWIĄTECZNE, NA PRZYJĘCIE, WIEPRZOWINA, WIGILIA/BOŻE NARODZENIE, WIELKANOC
Przepis na Grillowana pierś z kurczaka z marchewką na puree brokułowym
Grillowana pierś z kurczaka z marchewką na puree brokułowym
Składniki(na 1 porcję)- filet z piersi kurczaka (ok. 150 g),- łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g),- ząbek czosnku,- 2 marchewki (ok. 210 g),- 2 łyżeczki masła (ok. 10 g),- łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml),- 2 ziemniaki (ok. 140 g),- szklanka brokułów ...
zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Danie główne
Przepis na Cytrynowo-rozmarynowy kurczak pieczony
Cytrynowo-rozmarynowy kurczak pieczony
Pierwowzór na tego kurczaka znalazłam w książce "Save with Jamie" Jamiego Olivera. Świetna jest! Na początku działu jest przepis na mięso bazowe, a potem kolejne przepisy wykorzystują resztki z tego mięsa. Naprawdę mi się to podoba :) Są też i przepisy...
OkołoKuchennie
Obiady, Jamie Oliver, Kurczak
Przepis na Kalarepa ta jest krzepa czyli moje odkrycie sezonu
Kalarepa ta jest krzepa czyli moje odkrycie sezonu
Od dziecka zajadałam się kalarepą. Obrana i pokrojona w ósemki po prostu znikała w mojej wiecznie głodnej paszczy. I może dlatego, nigdy nie przyszło mi do głowy, aby wykorzystać ją w kuchni. Swoją drogą, nigdy nie przyszło mi też do głowy, żeby kupić ...
Na kruchym spodzie
Kuchnia chińska, Kuchnia wegerariańska, Pudełko dla Joanny, Sałatki, 5 minut dla Dominiki
Przepis na Smaki Tex-Mex pożenione z kuchnią góralską. Chili con carne z moskolami grulanymi
Smaki Tex-Mex pożenione z kuchnią góralską. Chili con carne z moskolami grulanymi
Idzie zima, nasz organizm zaczyna rozglądać się za rozgrzewającymi potrawami. Co byście powiedzieli na dymiące chili con carne podane w towarzystwie bardzo nieoczywistym? Zamiast meksykańskiej tortilli, dziś serwuję swojskie, góralskie...
gazdowanie
Na obiad, Kuchnia góralska, Papryka, Chilli, Góralskie jadło, Mięso, Fasola, Wołowina, Mięso wołowe, Czerwona fasola, Chili con carne
Przepis na Przekąska do wina po argentyńsku
Przekąska do wina po argentyńsku
Zbliża się Dzień Malbeka a mnie naszło na empanadas czyli pierożki, na które nie sposób nie natknąć się w podróży przez Amerykę Południową. "Coś zawinięte w chleb" z mięsno-fasolowym nadzieniem, w parze z rzeczonym malbekiem to doskonała przekąska czy ...
Wino i kuchnia
Przekąska, Przekąska do wina, Przekąski do wina, Kruche ciasto, Przekąski, Argentyna, Wołowina, Malbec, Empanadas, Nadzienie, Pierogi
Przepis na Dziki Ryż
Dziki Ryż
Kraina orientalnej magii...Lokalizacja: Pl. Inwalidów 10, Stary Żoliborz, WarszawaKuchnia:orientalna - indyjska,tajska,chińska i koreańskaNa co:na obiad, na kolacjęŚrednie ceny:dania główne - od 20 do 60 złKlimat:ori...
Kuchnia Letycji
Przepis na Kuskus z pieczonymi warzywami na ostro - pomysł na lunch.
Kuskus z pieczonymi warzywami na ostro - pomysł na lunch.
Przygotowanie kuskusu moim zdaniem jest równie proste co gotowanie wody na herbatę. Wystarczy zalać wrzątkiem i odstawić. Może stanowić dodatek do różnych potraw ale też możemy przygotować z niego różne sałatki albo np. drugie śniadanie lub lunch do pr...
Wyśmienity blog
Dietetyczna kolacja, Niskokaloryczny obiad
Przepis na Risotto z karmelizowaną marchewką
Risotto z karmelizowaną marchewką
Połączenie ryżu i marchewki na pierwszy rzut oka nie brzmi zbyt ekscytująco, prawda? Mnie kojarzy się raczej z papkami dla niemowląt niż ze smaczną potrawą. Ale skoro taki temat padł w ramach wspólnego gotowania z Anią, Emilią i Gin, postanowiłam podją...
              Mirabelkowy blog
Wege, Obiady bez mięsa, Kuchnia włoska, Ryż i kasze
Przepis na Golonka pieczona z cydrem
Golonka pieczona z cydrem
Golonka ma swoich gorących zwolenników oraz zażartych przeciwników. My mocno wspieramy tę pierwszą grupę, ale też rozumiemy drugą. Źle przyrządzona golonka może do siebie zniechęcić... Artykuł Golonka pieczona z cydrem pochodzi z serwisu Magazyn Kuchen...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Potrawy, Z mięsa, Wieprzowina, Chrzan, Cydr, Golonka
Przepis na Mercado
Mercado
Dziś zapraszam na małą kulinarną wycieczkę. Będzie po hiszpańsku!Tego dnia zaplanowany miałam obiad w dobrze znanej i tradycyjnej knajpce. Ale po drodze plany się zmieniły, czas tak bywa, impuls i postanawiasz spróbować czegoś nowego. Tak właśnie...
Rhubarb Baby
Podróże kulinarne, Jem poza domem, Smaki świata
Przepis na Trzy kolory. Stir – fry z wołowiny i papryki.
Trzy kolory. Stir – fry z wołowiny i papryki.
Do przygotowania tej potrawy potrzebne są dwa najważniejsze elementy: przyzwoity wok (który ewentualnie można zamienić na porządną, dużą, głęboką patelnię) i najlepszej jakości wołowina. Rzekłabym, że składnik ostatni ma zdecydowanie kluczowe znaczenie...
pieprz czy wanilia fotografia i kulinaria
Mięsa, Z patelni, Tikkurila Potęga Kolorów, Azjatyckie przysmaki, Sezam, Mięso wołowe, Papryka
Przepis na Warsztaty kuchni koreańskiej / Cook Up!
Warsztaty kuchni koreańskiej / Cook Up!
Ile wiecie o kuchni koreańskiej? Ja przyznaję, że niewiele. Znałam kimchi i na tym moja znajomość w zasadzie się kończyła. Ale z racji tego, że do odkrywania nowych smaków zawsze podchodzę z entuzjazmem, to warsztaty kuchni koreańskiej z Yeunsu Lee na ...
Paleta Smaku
Miejsca/ludzie, Warsztaty
Przepis na Chinkali z mięsem
Chinkali z mięsem
Chinkali z mięsem to danie kuchni kaukaskiej, bardzo popularne zwłaszcza w Gruzji.  Chinkali to inaczej pierogi, czy też duże kołduny, które zwija się jak sakiewki. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się ze środka rosół i zakońc...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi i kluski, Kołduny, Chinkali, Chinkali z mięsem, Danie kuchni kaukaskiej, Gruzińskie pierogi, Pierogi gruzińskie
← Poprzednia
100101102103104
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin