• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2051 wyników

Przepis na wnętrze

Przepis na Udon & Tempura – brokuły i marchew nas zwiodły
Udon & Tempura – brokuły i marchew nas zwiodły
W warszawskim Wilanowie ulokowała się japońska restauracja, do której skradaliśmy się długo jak nigdy. Wprawdzie od początku jej istnienia wiedzieliśmy, że główna specjalność makaron pszenny udon robiony jest na miejscu przy użyciu spec...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Recenzje, Japonia, Udon, Nabe, Sukiyaki, Udon & Tempura, Udon & Tempura opinie, Udon and Tempura
Przepis na Syryjski domowy falafel
Syryjski domowy falafel
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie. Uwielbiam smak domowych falafeli, dosłownie przed sekundą zdjętych z patelni. Parzą palce, chrupią cudownie, a ich ...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Przepisy, Wydarzenia, Wege, Kuchnia syryjska, Falafel, Kotleciki z cieciorki
Przepis na Babka warstwowa
Babka warstwowa
Babka to nieodłączna składowa Wielkanocnego stołu. Cytrynowa, jogurtowa, migdałowa. Ach, same pyszności! W tym roku postanowiłam upiec babkę waniliowo-kakaowo-cynamonową z orzechami pecan. Jest troszkę czasochłonna ze względu na pieczenie kolejn...
ChrapkaNaSłodkie
Ciasta ucierane, Warstwowe, Babka
Przepis na Turyn z orzechami. 4. Kawa i czekolada
Turyn z orzechami. 4. Kawa i czekolada
Obraz Turynu byłby niepełny bez czekolady. To tu powstał Bicerin, najsłynniejszy czekoladowo-kawowy napój świata. Zapraszam do miejsca, w którym do dziś jest podawany w oryginalnej formie Trudno w jakiś szczególny sposób wyróżniać włoskie regiony i mia...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży, Turyn, Nutella, Baci di dama, Barolo Chinato, Bicerin, Circolo dei Lettori, Dopo Teatro, Ferrero Rocher, Piazza Consolata, Vermouth di Torino
Przepis na Pieczone pączki lub babeczki czekoladowe
Pieczone pączki lub babeczki czekoladowe
Jako że wielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek wszyscy zastanawiamy się, jakie smakowitości zrobić. Moją propozycją są pączki lub babeczki czekoladowe low carb, które znalazłam tutaj. Miały być pączki, ale cóż, okazało się, że w żadnym pobliskim m...
Jak gotować i nie zwariować
Niski ig, Montignac, Słodkości, LCHF, Wypieki, Desery, Słodycze, Czekolada, Babeczki, Kakao, Featured, Babeczki czekoladowe, Babeczki z nadzieniem, Pączki, Pączki czekoladowe, Tłusty czwartek
Przepis na Restauracja Novocaina w samym sercu Wrocławia!
Restauracja Novocaina w samym sercu Wrocławia!
Wposzukiwaniu kolejnych Miejsc zesmakiem wybrałam się doRestauracji Novocaina wsamym sercu Wrocławia (Rynek 13). Nowoczesne wnętrze, miła obsługa, stylowy wystrój wszystko tosprawia, żeaż ...
Po Prostu Pycha
Travel, Restauracje
Przepis na Bułka pita – idealny Kebab!
Bułka pita – idealny Kebab!
Sałatkę już mamy teraz czas na bułki! Byłam niesamowicie zaskoczona jak proste jest ich domowe wykonanie. Ciepłe, chrupiące, wypełnione świeżymi warzywami i kurczakiem super gratka dla wielbicieli kebabów Jeśli podoba Ci się ten przepis...
Za drzwiami kuchni
Potrawy, Olej, Sól, Mąka pszenna, Kurczak, Kukurydza, Drożdże, Kapusta pekińska, Guros, Kebab
Przepis na Tarta cytrynowa
Tarta cytrynowa
Bohaterem dzisiejszego przepisu jest pochodząca z Francji tarte au citron, czyli nic innego jak po prostu tarta cytrynowa. Jest ona śmiałą konkurentką dla najsłynniejszej francuskiej tarty Tarty Tatin, czyli tej z jabłkami. Myślę jednak,...
Z Gara Para
śmietana, Desery, Cukier, Cytryna, Ciasto kruche, Jajka, Tarta
Przepis na Chleb żytni na zakwasie.
Chleb żytni na zakwasie.
Najlepszy! To nasz ostatni faworyt chrupiąca skórka, miąższ typowy dla wypieków bazujących na zakwasie i mące żytniej mięsisty,... Czytaj dalej
Kocie Smaki
Kulinary, Wypieki, śniadaniowo, Chleb, Na zakwasie
Przepis na Tarta oreo z mango
Tarta oreo z mango
Ciasto dedykowane dla wielbicieli mango i ciasteczek oreo.Chrupiący spód,kremowe wnętrze i galaretka z prawdziwych owoców.Ciasto warte grzechu.Składniki na spód300 g ciastek oreo (bez nadzienia)50 g masła (miękkiego)100 g mlecznej lub gorzkiej czekolad...
Anielskie wypieki
Tarty i tartaletki
Przepis na Pumpernikiel po mojemu
Pumpernikiel po mojemu
Pumpernikiel z Westfalii, umieszczany w zamkniętych formach, trafiał do wygasającego powoli pieca chlebowego, by spędzić tam kilkanaście godzin. Istotą pumpernikla jest właśnie to bardzo długie pieczenie w niskiej temperaturze. Ze względu na tanią nocn...
Chleb Pod Grapą
Przepisy, Zakwas, Chleb, żyto, Keksówka, Melasa, śruta
Przepis na Lody Milano
Lody Milano
Myślenice malutkie miasteczko położone 30 km na południe od Krakowa. Zdawać by się mogło, że takie miejsce niczym nas nie zaskoczy, ani nie zaoferuje nic smacznego błąd. Oprócz pięknych krajobrazów, tętniącej życiem alei spacerowej i un...
Dwa Miejsca
Recenzje, Recenzja, Deser, Słodkie, Czekolada, Lody, Myślenice, Truskawka, Lodziarnia, Milano
Przepis na Restauracja Grota w Grudziądzu
Restauracja Grota w Grudziądzu
To doświadczenie kulinarne nie wzięło się z poszukiwania i wyboru ciekawego miejsca z oryginalną kuchnią. Byliśmy po prostu głodni i poszliśmy na obiad do pierwszego lepszego miejsca, jakie spotkaliśmy na swej drodze. Przypadek zaprowadził nas do resta...
SMAKI EWY
Tam byłam
Przepis na Restauracja „Jan Olbracht – Browar Staromiejski” w Toruniu
Restauracja „Jan Olbracht – Browar Staromiejski” w Toruniu
Tą relacją (recenzja to słowo zbyt wielkie) rozpoczynam nową stronę na blogu. Nie ukrywam, że zachęciła mnie do tego znaczna liczba odwiedzin bloga, komentarzy na nim i polubień strony na facebooku. Stronę zatytułowałam „TAM BYŁAM”. Będę tu przed...
SMAKI EWY
Tam byłam
Przepis na Chaczapuri adżarskie
Chaczapuri adżarskie
Ostatnio przetestowaliśmy sporo nowych przysmaków. Czas się zatem nimi podzielić. Na ogół jesteśmy mięsożerni, dlatego z początku ten przepis nie zrobił na nas wielkiego wrażenia. Dopiero kiedy przypomniałam sobie jak wspaniale smakowały nam chaczapuri...
Cztery lewe ręce w kuchni!!!
Przepis na Camembert - najsłynniejszy francuski ser
Camembert - najsłynniejszy francuski ser
Camembert - najsłynniejszy francuski ser, obok którego trudno przejść obojętnie, znany jest niemal na całym świecie.Recepturę tego produkowanego z surowego mleka krowiego, miękkiego sera podpuszczkowego, pokrywającego się podczas procesu dojrzewania, c...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wina i sery, Encyklopedia kulinarna, Sery świata
← Poprzednia
2122232425
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin