• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
14490 wyników

Przepis na true taste hunters

Przepis na Zupa szczawiowa (krem) - Sorrel Soup Recipe - Minestra di acetosa
Zupa szczawiowa (krem) - Sorrel Soup Recipe - Minestra di acetosa
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:150 g białej cebuli / 5 oz white onions/ 150 g di cipolle dorate1/3 marchwi/ 1/3 carrot / 1/3 di carotakawałek selera naciowego / a bit of celery/ un pezzo piccolo di costola di sedano150 g ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Minestroni, Soups, Zupy
Przepis na Pstrąg z miętą - Trout Stuffed With Fresh Mint - Trota alla menta
Pstrąg z miętą - Trout Stuffed With Fresh Mint - Trota alla menta
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki /Ingredients/Ingredientipstrąg (np. łososiowy)/ (salmon) trout (fillet)/ trota (salmonata)kilka gałązek świeżej mięty/ fresh mint (bunch)/ mazzo di menta frescakilka orzechów włoskich/ sever...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch, Cena, Pranzo, Obiad, Supper, Kolacja
Przepis na Pizza śródziemnomorska z tuńczykiem, pomidorami i cebulą - Pizza Mediterranea with Tuna and Red Onions - Pizza Mediterranea con tonno e cipolle rosse
Pizza śródziemnomorska z tuńczykiem, pomidorami i cebulą - Pizza Mediterranea with Tuna and Red Onions - Pizza Mediterranea con tonno e cipolle rosse
Polish/EnglishSkładniki/Ingredients/ Ingredienti:ok. 300- 400 gr mąki lub z połową mąki pełnoziarnistej/ 300-400 g plain flour or with 1/2 wholemeal flour/ 300-400 g di farina per la pizza o tipo 0 o con la metà di farina integrale25 gr drożdży p...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch, Cena, Pranzo, Obiad, Supper, Kolacja
Przepis na Millefeuille z malinami
Millefeuille z malinami
Millefeuille z malinamiRaspberry millefeuille, for English scroll downTen deser chciałam już zrobić od bardzo dawna. Zawsze kusił mnie swoim wyglądem i tą perfekcyjną ilością warstw ciasta francuskiego. Gdybym miała jedynie więcej czas, na pewno zrobił...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Jajka, Cukier, Z owocami, Mleko, Ciasta różne, Wanilia, Cukier puder, Mąka kukurydziana, Maliny, Ciasto francuskie
Przepis na Z cyklu poznajemy smaki wschodu: Makaron ryżowy z pieczoną dynią i papryką
Z cyklu poznajemy smaki wschodu: Makaron ryżowy z pieczoną dynią i papryką
Makaron ryżowy z pieczoną dynią i paprykąRice noodles with roasted pumpkin and yellow bell pepper, for English scroll downUwielbiam ten makaron, przede wszystkim dlatego, że jest chrupiący- bo najgorszy makaron to rozgotowany makaron, koniec kropka. Mo...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Obiad, Wege obiad, Papryka, Poznajemy smaki wschodu, Dynia, Makaron, Sos sojowy, Feta, Ocet ryżowy, Kapary, Makaron ryżowy
Przepis na Tarta z kurkami, kozim serem i szynką szwarcwaldzką
Tarta z kurkami, kozim serem i szynką szwarcwaldzką
Tarta z kurkami, kozim serem i szynką szwarcwaldzkąChanterelle, goat cheese and Black Forest ham quiche, for English scroll downKupiłam kurki, co najlepsze w sklepie z importowaną żywnością, bo w zwykłym sklepie można znaleźć tylko pieczarki. W domu zd...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Jajka, Mąka pszenna, Obiad, Masło, Cebula, śmietana i śmietanka, Grzyby, Jogurt naturalny, Ciasto kruche, Wędlina
Przepis na Figi raz jeszcze. W duecie z malinami
Figi raz jeszcze. W duecie z malinami
Jak pewnie zauważyliście (a może i nie; skąd ja mam to właściwie wiedzieć...?), na blogu zaszły małe zmiany. Od dawna już nosiłam się z zamiarem przemeblowania, ale że tego typu zajęcia nie są moją mocną stroną, zwlekałam, jak tylko się dało. W końcu j...
Pożeraczka
Wanilia, Cytryna, Jogurt/kefir/maślanka, Babki i ciasta ucierane, Maliny, Figi, Mąka kukurydziana
Przepis na Waniliowy budyń ryżowy z musem z rabarbaru i malinami
Waniliowy budyń ryżowy z musem z rabarbaru i malinami
Cudownie aromatyczny budyń ryżowy z dodatkiem wanilii. Można go podawać od razu po ugotowaniu lub przygotować z uprzedzeniem i zostawić w lodówce w przypadku przyjęcia gości lub na rodzinny posiłek. Kwaskowy mus z rabarbaru doskonalerównoważy&nbs...
Cook & Bake with me
Przepis na Gazpacho
Gazpacho
Przepisów na gazpacho istnieje bardzo wiele. To swojego rodzaju wizytówka Hiszpanii, razem z paellą i sangrią. W Katalonii i na północy kraju taką zupę serwuje się jako danie główne, posypując grzankami lub drobno pokrojonymi warzywami. Natomiast w And...
Cook & Bake with me
Przepis na Hummus z pieczonych buraków
Hummus z pieczonych buraków
Ciekawy pomysł na pastę dzięki której zapomnimy o zwykłych i nudnych kanapkach. Delikatnie zbalansowana, z wyczuwalnymi nutami sera, czosnku, wędzonej papryki. Dodanie soku z cytryny doskonale przełamuje słodycz pieczonych buraków. Całości dopełnia cud...
Cook & Bake with me
Przepis na Placuszki dyniowe z mąki kasztanowej
Placuszki dyniowe z mąki kasztanowej
Dynia to zdecydowanie jedno z moich ulubionych warzyw o wielu walorach odżywczych i cudownym smaku. Tym razem użyłam jej do śniadaniowych placuszków. Fantastyczne w smaku, lekkie i puszyste, z nutą cynamonu. Smak dyni w placuszkach nie jest dominujący....
Cook & Bake with me
Naleśniki-racuszki/Pancakes-crepe
Przepis na Egzotyczny pudding z tapioki/Exotic tapioca pudding
Egzotyczny pudding z tapioki/Exotic tapioca pudding
Do tego deseru użyłam kilku owoców, których połączenie nie każdemu może odpowiadać. Jest słodycz mango, kwaśność kiwi i gorycz pomelo. Użyjcie swoich ulubionych owoców, może to być tylko jeden rodzaj.For this dessert, I used several fruit and this comb...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy, Bez glutenu/gluten free, Ciasta i desery/cakes and desserts, Owoce/fruit, Podwieczorek/afternoon snack
Przepis na Zupa szparagowa/Asparagus soup
Zupa szparagowa/Asparagus soup
Sezon szparagowy w pełni, a więc korzystajmy!Asparagus season at its best, so let's eat them!Zupa szparagowaSkładniki1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego1 kg zielonych szparagów3 średnie ziemniaki1 średnia cebula1 ząbek czosnku 50 ml płynnej śmietan...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy, Bez glutenu/gluten free, Warzywa/vegetables, Lekki lunch/light lunch, Zupy/soups, Ziemniaki/potatoes
Przepis na Sorbet z kiwi/Kiwi sorbet
Sorbet z kiwi/Kiwi sorbet
Tej wiosny mrożę wszystko, co wpadnie mi w ręce :) Tym razem padło na kiwi, które jest jednym z moich ulubionych owoców. Uwielbiam jego kwaśny smak i fakt, że zawiera tak dużo witaminy C!This spring I freeze everything that falls into my hands :) This ...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy, Bez glutenu/gluten free, Ciasta i desery/cakes and desserts, Owoce/fruit, Podwieczorek/afternoon snack, Mrożone/frozen
Przepis na Zupa z groszku z miętą/Pea soup with mint
Zupa z groszku z miętą/Pea soup with mint
Ta zupa ma przepiękny zielony kolor i jest lekko słodkawa. Na pewno się w niej zakochacie!This soup has a beautiful green color and is slightly sweetish. Surely you'll fall in love with it!Zupa z groszku z miętąSkładniki500 g groszku (świeżego lub mroż...
Pommes à la cannelle
łatwe/easy, Bez glutenu/gluten free, Warzywa/vegetables, Lekki lunch/light lunch, Fit, Zupy/soups
Przepis na Coconut and raspberry cake/slice...
Coconut and raspberry cake/slice...
Baking is still myfavoritepast time, more than cooking I think. I love putting all the ingredients together,mixing,transferringinto a baking tin etc. and then comes the "waiting time"... The anticipation, wondering- ...
Anula's Kitchen
Baking - Cakes
← Poprzednia
590591592593594
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin