Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
27160 wyników
Przepis na tort sałatkowy-hit każdej imprezy
Jak zrobić ćwikłę z chrzanem?
Tradycyjna ćwikła z chrzanem jest świetnym dodatkiem na wielkanocny stół, choć oczywiście można ją jadać o każdej porze roku. Komponuje się z wędlinami, mięsami czy jajkami. Jej ostrość regulować można zawartością chrzanu, który dodaje się do bazy, czy...
Pojechana Kuchnia
Wielkanoc
Cynamonowe jabłka z rodzynkami w babeczkach...
Składniki: jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, maślanka 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jabłka 3 sztuki, rodzynki 10 ...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
BABECZKI-MUFFINKI
Smażone filety śledziowe w zalewie słodko-kwaśnej...
Składniki: śledzie 1,5 kg, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1 litr, ocet 10 % 3/4 szklanki, cukier 3 łyżki, ...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
RYBY
,
PRZEKĄSKI-PRZYSTAWKI
Pieczony kurczak pyszny z piekarnika...
Składniki: kurczak 1 duży, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki kurczaka podzielić na części, poodcinać tłuste skóry, kuperek, opł...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
DANIA DROBIOWE
Pieczone udka kurczaka w meksykańskiej nucie...
Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, Party Dip Meksykański Prymat 2 opakowania, pomidory 3 sztuki, ząbki czosnku 10 sztuk, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki udka kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem pa...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
DIETETYCZNE-gastricbaypass
,
DANIA DROBIOWE
Bitki z indyka w sosie śmietankowym z czosnkiem niedźwiedzim...
Składniki: sznycle z indyka 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, liście laurowe 3 sztuki, ziele angielskie 3 sztuki, ...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
CIASTECZKA-RÓŻNE
Kopytka
Poleca: EwaŹródło: Olga SmileFot. EwaUwielbiam wszelkiego typu kluski. Aż wstyd przyznać, ale prawdziwe kopytka robiłam pierwszy raz w życiu. Na bazie ziemniaków jedliśmy do tej pory tylko kluski śląskie. No i oczywiście - z kluskowych tematów - leniwe...
BaBy w kuchni
Ewa
,
Dla dzieci
,
Dodatki
,
Dania jarskie
,
Kuchnia polska
,
Ziemniaki
Makaron, moja miłość
Kocham makaron w każdej postaci. Tagliatelle, penne, fussili, farfalle, na słono, na słodko czy nawet bez dodatków. Makaron to po prostu twór doskonały :D Dzisiaj przedstawiam Wam chyba najpopularniejszy z nich - spaghetti alla bolognese. Spróbujcie :)...
Relax, take it tasty
Wytrawne
,
Kuchnie świata
,
Czosnek
,
Cebula
,
Pomidory
,
Wieprzowina
Krewetki (3)
Cześć =) Krewetki, to moje ulubione owoce morza, choć nie mam z nimi zbyt wielkiego doświadczenia, ale myślę, że z czasem się to zmieni.Pomysłów na przyrządzenie krewetek są tysiące, ale dziś chciałbym przedstawić sposób chyba najbardziej klasyczny ...
Kasztanowa Kuchnia
Obiady i kolacje
,
Przekąski i przystawki
,
Owoce morza
,
Krewetki
Sojowo - cytrynowe podudzia
Pyszne, aromatyczne podudzia pieczone w sojowo-cytrynowej marynacie.6 szt. podudzi z kurczaka2 łyżki sosu sojowego1 łyżka soku z cytryny1 łyżka oleju1 płaska łyżeczka soli1/4 łyżeczki czarnego pieprzu1/4 łyżeczki pieprzu cayenne2 zą...
daktyle w czekoladzie
Na wytrawnie
Lody porzeczkowo - bananowe - samo zdrowie :)
Lody są dobre o każdej porze roku. Mając zestaw pomocniczy w zamrażarce możemy cieszyć się owocowym smakiem kiedy tylko zapragniemy. Robiłem już lody z tej serii jako dodatek do ciepłego ciasta cynamonowego. Ich smak możemy dowolnie zmieniać w zależnoś...
Przepisy Mikołaja
Lody
Sezon na szparagi rozpoczęty! Zielone szparagi z duszonym kurczakiem
Szparagi czas start!! sezon rozpoczęty, także będą królować na blogu bardzo często w każdej postaci
I CAN'T COOK
Na obiad
,
Na lunch
Kluski śląskie
Przepis konkursowy nadesłany przez Panią Katarzynę ProsińskaSKŁADNIKI:1. 1 kg ziemniaków2. 1 jajko3. Mąka ziemniaczana4. 1/2 łyżeczki soliDODATKOWO:1. SkwarkiPRZYGOTOWANIE:1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.2. Ugotowane i wystud...
Tradycyjna kuchnia
Ziemniaczane
,
Konkurs- Kuchnia PRLu
Roladki wieprzowe z warzywami
Kolejny mój eksperyment w kuchni. Tym razem zrobiłam roladki z przewagą warzyw, są smaczne i chrupiące.Składniki:Kotlet schabowy 4 szt.Cukinia 20 dagSzynka parmeńska 10 dagPapryka czerwona świeża ½ szt.Szczypiorek ½ pęczkaSól i pieprz do smakuOlej do s...
Tradycyjna kuchnia
Mięsne
,
Niedzielny obiad
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną
Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad.Składniki:Kotlet schabowy wieprzowy 4 szt.Mięso wołowe mielone 20 dagPapryka świeża 1 szt.Pieczarki 10 dagSól i pieprz do smakuPapryka słodka mielona do smakuCebula biała 1 szt.Jajka 2 szt.Bułka tarta ...
Tradycyjna kuchnia
Mięsne
,
Niedzielny obiad
Frykadelki indycze w migdałach
Wyborne i smaczne danie na niedzielny obiad.Składniki:50 dag mielonego mięsa indyczego1 czerstwa bułka1 biała cebula4 łyżki płatków migdałowych1 jajko1 łyżeczka curry2 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki)¾ szklanki śmietanki kremówki1 łyżka ...
Tradycyjna kuchnia
Mięsne
,
Niedzielny obiad
←
Poprzednia
419
420
421
422
423
Następna
→