Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
292000 wyników
Przepis na swiat na widelcu
Lotnisko na Maderze
To zabawne, że w kontekście Madery pierwsze co przychodzi większości osób do głowy, to nie przepiękne krajobrazy, a lotnisko. Praktycznie każdy kto usłyszał, że jadę na Maderę lub właśnie z niej wróciłam mówił: aaa, to tam gdzie jest to ...
Madame Edith
Jedzenie w pracy
Dziś na blogu czeka na Was niespodzianka. Do tej pory treści były pisane w całości przez Madame, za wyjątkiem kilku artykułów. Po wpisie na temat Seulu pojawiły się głosy zapraszające mnie do udziału w publikacjach. A zatem jestem i zapraszam d...
Madame Edith
Jedzenie na Maderze – co warto spróbować?
Jedzenie na Maderze to jedna z pierwszych rzeczy, która przychodzi mi na myśl na samo wspomnienie o tej wyspie. Maderyjska kuchnia jest smaczna i zdrowa. Obfituje w warzywa, ryby i owoce morza. Jest w niej też sporo mięsa i pysznych, egzotycznych owocó...
Madame Edith
Munchies Warszawa – kolacja na barce Wynurzenie
Munchies Warszawa to zupełnie nietypowy lokal. Mieści się na barce Wynurzenie przycumowanej do lewego brzegu Wisły na wysokości pomnika Syrenki, nieopodal Mostu Świętokrzyskiego. Miejsce też nie ma stałych godzin otwarcia, ale zasadniczo bywa czynne po...
Madame Edith
[BLW] Pesto z buraka
Cześć! Dziś kolejny przepis BLW, a w sumie pomysł na smaczny i zdrowy sos do makaronu, który możecie przygotować dla niemowlaka albo starszego dziecka. Pesto z pieczonego buraka i gruszki z dodatkiem ziaren słonecznika to sprytny sposób na przemycenie ...
Tysia Gotuje
Dla dzieci
,
Zdrowo i dietetycznie
,
Makarony
,
BLW
,
Buraki
Szaszłyki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami
Szaszłyki sprawdzą się na każdej imprezie :). Przygotowanie: 1 h, marynowanie mięsa: 8 hSkładniki:400 g mięsa wieprzowego (u nas szynka)1 cukinia2 papryki200 g pieczarek2 cebule500 g ziemniakówprzyprawy: sól, pieprz ziołowy, czosnek, rozmaryn Marynata ...
Storm and Kitchen
Bezglutenowe
,
Paleo
,
Obiad
,
Kolacja
,
Cukinia
Pudding chia z musem brzoskwiniowym
Pyszny deser, który poprawi każdemu humor podczas jesiennych dni. Połączenie kokosa i owoców zawsze idealnie się sprawdza na chandrę i nie tylko.Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: min. 4,5 hDanie dla: 2,3 osóbSkładniki na pudding:1 puszka mleka kokosow...
Storm and Kitchen
Bezglutenowe
,
Paleo
,
Deser
,
Domowe wyroby
,
Kokos
Nowy Rok - nowe plany
Na początku poprzedniego roku miałam trochę planów związanych z prowadzeniem tego bloga. Na początku prowadziłam co miesięczne menu, które miało ułatwić mi organizację a także stać się źródłem ciekawych pomysłów na obiad. Funkcjonowało to dobrze, do mo...
Smaczne opowiesci
Inne
Koktajle na Halloween to świetny pomysł na menu halloweenowe
Szukasz inspiracji na straszne koktajle, upiorne przystawki i dyniowe pomysły? Sprawdź nasze propozycje dla dzieci i dorosłychCzytaj więcej »
Zielone koktajle
Koktajl
,
Dzieci
,
Przepis z książki
,
Książka
,
Dynia
,
Halloween
Piliczański Obszar Chronionego Krajobrazu i "Serce z bibuły"
Dziś zamiast gotować lub przetworować wybrałam się na wycieczkę, bo okazuje się, że są już dojrzałe jeżyny
Weekendy w domu i ogrodzie
Książki
,
Podróże
"Jajeczny" pasztet wielkanocny z ciecierzycy
"Jajeczny" pasztet z ciecierzycy to brat popularnej kanapkowej pasty. W końcu nie tylko pasty goszczą na stołach, a i pasztety jajeczne wypiekane są właśnie na Wielkanoc.Postanowiłam pobawić się cieciorką oraz kilkoma innymi składnikami i powiem Wam, ż...
Kuchnia wegAnki
Imprezy
,
Święta
,
Wielkanoc
,
Pasztet
Ziemniaczana babka
Tym razem na wytrawnie. Pięknie wyglądająca, nie tylko na wielkanocny stół, babka ziemniaczana. Trochę ją urozmaiciłam farszem ze szpinaku i jajka. Świetna na ciepło i na zimno, dobra też do odgrzewania w plastrach.900 g obrany...
daktyle w czekoladzie
Na wytrawnie
EKSPRESOWY PUSZYSTY "SEREK TWAROGOWY" Z TOFU
Pokazywałam to dawno temu na profilu bloga na facebooku ale na samym blogu jakoś nie pojawiło się nigdy, a jest czymś, co robię obowiązkowo zawsze, kiedy kupię kilka kostek tofu naturalnego.Kostkę takiego tofu wrzucam do blendera, zlewam porządnie sose...
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE...
PASTY DO SMAROWANIA
,
TOFU
Pyszne placki na słodko
Gdy ktoś się mnie pyta co lubię na deser często odpowiadam sałatkę z pomidorów. Jakoś nie mam ochoty na słodkości, ale czasem dzieci na mnie wymuszą zrobienie czegoś słodkiego i wtedy dostają placki na słodko. Z dodatkiem syropu z agawy i owoców....
Wege jedzonko i nie tylko
Wegański placek drożdżowy z kruszonką
Od razu przejdę do rzeczy – wiem, że ciasto drożdżowe ma renomę wypieku trudnego, skompikowanego oraz ryzykownego. I już na początku []
jadłonomia · roślinne przepisy
Leczo z boczniakami
Z moich prywatnych badań terenowych na grupie dalszych i bliższych znajomych wynika, że latem leczo jest najczęściej przygotowywanym obiadem. Ankietowani jako szczególne []
jadłonomia · roślinne przepisy
←
Poprzednia
125
126
127
128
129
Następna
→