• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2835 wyników

Przepis na Smazone Aterynki smażone

Przepis na Smażone banany w tempurze – szybki deser
Smażone banany w tempurze – szybki deser
Smażone banany w tempurze nie są może dietetycznym deserem, ale na leniwe śniadanie, słodki podwieczorek czy szybki deser kiedy wpadają znajomi są perfekcyjne. Możemy banany podać z lodami, bitą śmietaną, czekoladą czy owocami. Opcji ...
Simon COOKs
Notes, Na słodko, Cztery strony świata, Deser, Ciasto, Kierunek Azja, Azja, Banany, Tempura
Przepis na Placuszki z serkiem homogenizowanym
Placuszki z serkiem homogenizowanym
Bardzo delikatne placki z serkiem śniadaniowym, smażone bez tłuszczu. Placuszki można podać z sezonowymi owocami i syropem klonowym lub z... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Desery, Co na śniadanie ?
Przepis na Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami
Czebureki – smażone pierogi z nadzieniem ruskim i suszonymi pomidorami
Dzisiaj zapraszam na czebureki, czyli smażone pierogi, popularne na wschodzie w kuchni tatarskiej, ukraińskiej czy rosyjskiej. Co prawda, oryginalne czebureki są bardzo proste i nadziane siekanym mięsem a do tego smażone w tłuszczu owczym, to u...
Mieszam w garnku
Dania bezmięsne, Pomidory, Ser biały, Ziemniaki, Cebula, Suszone pomidory, Kuchnia kresowa
Przepis na Olive ascolane – oliwki smażone w panierce z tuńczyka
Olive ascolane – oliwki smażone w panierce z tuńczyka
Ascoli Piceno, to niewielkie miasto we włoskiej Marche, które rozsławiły olive ascolane, czyli oliwki smażone w panierce na głębokim tłuszczu. W wersji tradycyjnej panierkę przygotowuje się z mięsa doprawionego parmezanem i gałką muszkatołową. W dzisie...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia, Kuchnie świata, Kuchnia włoska, Po włosku, Czosnek, Kuchnia regionalna, Przekąski, Street food, Tuńczyk, Marche, Olive all'ascolana, Olive ascolane, Włoski street food
Przepis na Farinata z rybkami (placek z ciecierzycy) - Fish Farinata - Farinata con latterini
Farinata z rybkami (placek z ciecierzycy) - Fish Farinata - Farinata con latterini
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti1. Farinata250 g mąki z ciecierzycy/ 250 g chickpea flour/ 250 g di farina di ceci700 ml wody/ 700 ml water/ 700 ml di acquasól i pieprz do smaku/ salt and paper to taste/ sale e pepeoliwa z oliwe...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch, Obiad, Panzo, Pizza
Przepis na Zakończenie akcji konkursowej Męski Lunch
Zakończenie akcji konkursowej Męski Lunch
Akcja dobiegła końca, BARDZO dziękuję wszystkim za tak liczny udział i za możliwość zebrania prawie 60 przepisów!!Niektóre podobają mi się bardzo, inne trochę mniej, niektóre wydają mi się mało lunchowe, co nie zmienia faktu, że są bardzo apetyczne i a...
Good Cooking J
Męski Lunch, Konkurs
Przepis na Smażone placuszki z batatów
Smażone placuszki z batatów
Lubię bataty! I lubię wymyślać nowe ich zastosowanie w kuchni. Puree, zupa-krem, frytki...Tym razem wyszły placuszki. Świetne z różnymi dipami czy sosami, surówkami albo jako dodatek do mięsa. Ja moje placuszki podałam w towarzystwie faszerowanych papr...
Miśka W Kuchni
Przepis na obiad, Kolacja, Przepis na kolację, Zioła, Pomysł na obiad, Danie jarskie, Tymianek, Bataty, Pataty, Placki, Placki z batatów
Przepis na Wok – jak wybrać najlepszy
Wok – jak wybrać najlepszy
Wok to patelnia wywodząca się z Azji i tego typu kuchnią jest ona kojarzona. W kształcie przypomina miskę z jedną lub dwiema rączkami. Dzięki swojemu kształtowi wok pozwala na bardzo wydajną obróbkę cieplną. Smażone składniki nie tylko bardzo szybko mo...
Przepisy łatwe, szybkie i smaczne
Porady, Jaki wok wybrać, Kupujemy wok, Najlepsze cechy wok, Patelnia wok, Wok, Wybór wok
Przepis na PLACKII Z PLATKOW OWSIANYCH I KASZY MANNY Z RODZYNKAMI BEZ CUKRU.
PLACKII Z PLATKOW OWSIANYCH I KASZY MANNY Z RODZYNKAMI BEZ CUKRU.
Dzisiaj przygotowalam dla Was placuszki z kaszy manny, platkow owsianych i rodzynek. Placki sa niezwykle pozywne i daja niesamowitego kopa na caly dzien :) gdy zjemy je na sniadanko. A co najwazniejsze nie sa tluste, bo nie sa smazone w glebokim tluszc...
Papilionka o wszystkim i o niczym.
Przepis na Jak smażyć ryby?
Jak smażyć ryby?
Lubicie ryby? Ja uwielbiam! Dobrze przyprawione, pieczone lub smażone smakują wybornie. Oczywiście najzdrowsze ryby, to te, które upieczemy w piekarniku. Jeżeli jednak zdecydujemy się je usmażyć w panierce lub mące, oto kilka rad, które sprawią...
Anka Gotuje
Bez kategorii, Porady kulinarne, Jak smażyć ryby, Panierka
Przepis na Kotlet z pieczarek
Kotlet z pieczarek
Szybka przystawka. Znudziły Ci się ogorki czy buraczki do obiadu. Szybki, smaczny dodatek do mięsa lub samodzielne danie z sałatką to kotlet z pieczarek. Za młodu wielu z nas jadało kanie, czyli popularne sowy smażone na oliwie w bułce tratej lub tylko...
Sprawdzone przepisy na...
Danie obiadowe, Szybkie dania, Sprawdzony przepis autorski, Grana padano, Kolendra, Jajko, Pieczarki
Przepis na Churros
Churros
Churros to tradycyjny hiszpański smakołyk przygotowany z ciasta parzonego jak na karpatkę, ptysie, smażone na głębokim tłuszczu,  posypany dużą ilością cukru. Ciasto jest chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Przekąska śniadaniowa najpopularniejsza w...
Kuchnia u Poli
Karnawał, Ciasta parzone, Tłusty czwartek, Churro, Churros
Przepis na Sajgonki
Sajgonki
Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej i krajów Azji Południowo-Wschodniej. Podawane z różnym nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj z dodatkiem sosu lub dipu. Występują w wielu odmianach w zależności od regionalnych upodobań. Pod...
Kuchnia u Poli
Bez glutenu, Makarony i ziemniaki, Ryby, Makaron ryżowy, Sajgonki
Przepis na Pulpeciki w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Pulpeciki w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Czasem przejada nam się smażone mięsiwo, chce się zjeść coś lekkiego, trochę zdrowszego. My mamy w zanadrzu zawsze kilka pomysłów na takie dania. Ja jestem mięsożercą, nasza Majcia również, a z racji tego że nie chcemy jej katować ociekającymi tłuszcze...
M&M Cooking
Dania główne
Przepis na Racuchy drożdżowe z bananami
Racuchy drożdżowe z bananami
Delikatne racuszki, smażone bez tłuszczu, z dodatkiem bananów i odrobiny cynamonu. Takie placki smażymy na dobrej jakości, nieporysowanej patelni z... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Co na obiad ?, Co na śniadanie ?, Kuchnia staropolska
Przepis na Pączki hiszpańskie
Pączki hiszpańskie
Na tłusty czwartek i nie tylko, delikatne pączki hiszpańskie. Pączki przygotowane są z ciasta parzonego, smażone jak pączki tradycyjne. Obficie oprószone cukrem pudrem lub polane lukrem to jedyny dodatek nadający słodyczy. Składniki na ciasto parzone: ...
Kuchnia u Poli
Karnawał, Ciasta parzone, Ciasto parzone, Pączki hiszpańskie
← Poprzednia
910111213
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin