• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
290923 wyników

Przepis na Rydze po cygansku w

Przepis na Tokio. Gajdzini na innej planecie
Tokio. Gajdzini na innej planecie
Kilka lat temu wybraliśmy się w podróż do Kraju Kwitnącej Wiśni. Do dyspozycji mieliśmy tydzień i czas ten zdecydowaliśmy się spędzić przede wszystkim w Tokio urozmaicając sobie pobyt jednodniowymi wycieczkami poza japońską stolicę do miejscowo...
Przepisy z podróży
Relacja z podróży, Japonia, Podróż kulinarna, Tokio
Przepis na Tasiemiec zwany również metrowcem
Tasiemiec zwany również metrowcem
"Gotowanie jest jednocześnie jednym z najprostszych i najbardziej satysfakcjonujących rodzajów sztuki, ale żeby dobrze gotować trzeba kochać i szanować jedzenie"Craig ClaiborneNazwa tego ciasta jest dosyć sporna. U mnie mówi się na nie tasiemiec, inni ...
Sól Pieprz i Bazylia
Ciasta z masą
Przepis na Kulicz. Królowa wielkanocnych bab. Wiosennego świętowania!
Kulicz. Królowa wielkanocnych bab. Wiosennego świętowania!
Święta Wielkiej Nocy są dla mnie niezwykłe. To czas budzącego się nowego życia, dobrej zmiany. Początek wszystkiego. A najważniejszym akcentem wielkanocnej historii jest baba. Muślinowa i szafranowa. Kuglof i Kulicz. To moje ulubione. W m...
Kuchennymi drzwiami
święta, Cukiernia, Książki, WielkaNoc, Kuchnia ukraińska, Zaczyn ziemniaczany
Przepis na Jakie produkty warto mrozić?
Jakie produkty warto mrozić?
O tym, że świeże warzywa i owoce warto mrozić nie muszę chyba nikogo przekonywać. W mojej kuchni to świetny sposób na przechowanie produktów szczególnie, jeśli chce przygotować coś na szybko, a nie mam ochoty lub możliwości wyjść do sklepu. To ...
Mój kawałek podłogi
Bez cukru, Zdrowe przekąski, Zdrowe odżywanie, Zdrowie i uroda, Zdrowy styl życia, Kawa
Przepis na Babeczki drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Babeczki drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Co się tu działo? Niestety nic, wiem... wiem i przychodzę z pokorą. Chcę znowu piec, robić zdjęcia i publikować dla Was pyszne przepisy. Im dłuższa przerwa, tym ciężej jest wrócić. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że już jestem po zajęciach, po zalicz...
Zapraszam Cię na coś słodkiego! :)
Z owocami, Drożdżowe, Muffiny
Przepis na Imbirowy crème brûlée i 'Awaria małżeńska'
Imbirowy crème brûlée i "Awaria małżeńska"
Imbirową wersję crème brûlée jadła po raz pierwszy kilkanaście lat temu w jednej z warszawskich suszarni. Smak mnie wtedy jakoś nie rzucił na kolana, ale zaintrygował na tyle, że robię ją u siebie co jakiś czas według swojej receptury. To świetny deser...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy, Wegetariańskie, Książki, Bez glutenu, Jajka, śmietana, Imbir, Deser, K. katalońska
Przepis na FAKTY I MITY NA TEMAT PORODU PRZEZ CESARSKIE CIĘCIE
FAKTY I MITY NA TEMAT PORODU PRZEZ CESARSKIE CIĘCIE
Jeśli czytacie mojego bloga to wiecie, że mój synek przyszedł na świat poprzez cesarskie cięcie(całą historię przeczytacie tutaj). Chociaż ten typ rozwiązania nie był zaplanowany i do końca nie odrzucałam myśli o porodzie naturalnym, to ostateczn...
moje IDEALIA - blog lifestylowy, DIY, wnętrza, ciąża i macierzyństwo, uroda, kuchnia
CIĄŻA I MACIERZYŃSTO, CIĄŻA
Przepis na Zupa serowa z kartoflami
Zupa serowa z kartoflami
Zima już za pasem, przydała by się jakaś konkretna zupa na rozgrzanie, a w lodówce rosół po niedzieli. Po dniu pracy na świeżym powietrzu przydaje się dodatkowa porcja kalorii. Dlatego dziś proponuję zupę serową z kartoflami. Urozmaicenie w kuchni jest...
Gastro Opcja - Blog o tematyce około kulinarnej
Przepisy, Dania mięsne, Czosnek, Zupy, Kiełbasa, Serek topiony, Boczek
Przepis na Lipnicki bigos z cukinii – kuchnia podkarpacka
Lipnicki bigos z cukinii – kuchnia podkarpacka
Choć kapusta jest zdecydowaną liderką kuchni podkarpackiej (nie licząc ziemniaków), bywa u nas zastępowana innymi warzywami. Prezentowałam już kiedyś smaczny i zaskakujący bigos z cebuli, dzisiaj natomiast proponuję bigos z cukinii. Jego dużą zaletą je...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka, Dania mięsne
Przepis na Gelato, czyli jak nie myśleć o różowym słoniu
Gelato, czyli jak nie myśleć o różowym słoniu
Jest taki eksperyment psychologiczny, podczas którego uczestnicy poproszeni zostali, aby za wszelką cenę, cokolwiek by się nie działo, nie myśleli o różowym słoniu. A czy Wy próbowaliście kiedyś NIE MYŚLEĆ o różowym słoniu? Spróbujcie. Daję głowę, że j...
zdrowa zmiana
Desery
Przepis na Jak ugotować kaszę jaglaną?
Jak ugotować kaszę jaglaną?
Jak ugotować kaszę jaglaną? Dzisiaj pytanie i odpowiedź dla Was - drodzy czytelnicy. Jak ugotować kaszę jaglaną? Zacznę od tego, że pewnie wielu z Was wie, że taka kasza istnieje, że jest zdrowa i że trzeba włączyć ją do jadłospisu. Jednak często spoty...
stolik w kropki!
Stolikwkropki, Obiad dietetyczny, Kuchnia polska, Kasza jaglana, Co robić by kasza jaglana nie była gorzka, Gotowanie kaszy jaglanj, Jak ugotować kaszę jaglaną, Właściwości kaszy jaglanej
Przepis na Wakacje w Jarosławcu
Wakacje w Jarosławcu
Osoby, które marzą o wypoczynku z dala od zgiełku miasta powinny rozważyć spędzenie tegorocznego urlopu nad Morzem Bałtyckim. Warto wybrać miejsce, które ma ciekawą historię, aby poza spędzaniem czasu na pięknej plaży móc również zwiedzić[...]...
Zielakowo
Przepis na Karp po żydowsku
Karp po żydowsku
Karp po żydowsku potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co żałuję, że karpia po żydowsku spróbowałam tak późno! Jest delikatny, galareta jest owszem słodk...
Pociąg Do Kuchni
Bruxelles Midi - kuchnia europejska, Pociągi pod specjalnym nadzorem - przepisy specjalne, Poznań Główny - kuchnia polska, Stacja Metro czyli zakąski i przekąski, Stacja przystawki, La Habana Central - kuchnia egzotyczna i kolonialna, Stacja rybna, Orient Express - kuchnia azjatycka i bliskowschodnia, Boże narodzenie, Wigilia, święta, Migdały, Rodzynki, Ryba, Karp, Galareta, Ryba w galarecie, Wywar rybny, żydowska
Przepis na Złośliwość rzeczy martwych i dżem figowo-winogronowy
Złośliwość rzeczy martwych i dżem figowo-winogronowy
Zapewne pamiętacie (a jak nie, to zaraz Wam przypomnę), że już od ponad tygodnia mieszkam w internacie. Jest to niezwykłe wręcz doświadczenie dla osoby, która takiego stanu rzeczy doświadczyła po raz pierwszy krótko po okrągłych, trzydziestych urodzina...
Pożeraczka
Cytryna, Przetwory, Figi, Winogrona
Przepis na Listopad nad morzem
Listopad nad morzem
Po odpoczynku w Kołobrzegu, Warszawa i nowe w niej wyzwania, wciągnęły mnie kompletnie. Nie miałam kiedy skończyć tego wpisu.. Wszystkim jednak polecam wakacje w listopadzie. Tak wiem, nie wszyscy mogą. Poszczęściło mi się, bo inaczej tego nazwać...
Nieśpiesznie do przodu czyli kuchnia życia.
Przepis na The life-changing magic of not giving f*ck
The life-changing magic of not giving f*ck
Na pewno widzieliście już tę książkę. Sarah Knight napisała bestseller o tym, jak nauczyć się olewać i dzięki temu wieść szczęśliwsze życie. Bezpośrednio i nie kryjąc się z tym zupełnie nawiązała do innego bestsellera z poprzednich lat, do Magii...
Lu is a foodie
Inspiracje, Książki, Magia olewania, Recenzje, Sarah Knight, Wydawnictwo Muza
← Poprzednia
9495969798
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin